Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Skrobnę parę słów o tytułowym modelu, gdyż jest to nowa linia w ofercie Dragona, polegająca na mocnym uproszczeniu modeli (coś jak S-Model)

Ramki:

20151109_173812.jpg

20151109_173957.jpg

20151109_174053-1.jpg

20151109_174034-1.jpg

Plusy:

Model w miarę ładnie odwzorowany

łatwy do klejenie przez początkujących modelarzy

szybki w montażu

wady

Model raczej nie jest:

dla tych co lubią pootwierać włazy

20151109_174117-1.jpg

dla tych co lubią realistyczne gąsienice z zębami:

20151109_173848-1.jpg

20151109_173936-1.jpg

20151109_173923-1.jpg

tak wygląda zawieszenie:

20151109_174008-1.jpg

niektóre detale trzeba wykonać od nowa (uchwyty)

20151109_174108-1.jpg

Generalnie mam mieszane odczucia i najbardziej mi przeszkadza brak zębów w gąsienicach.

Może ktoś wypuści jakiś zestawik?

Napisano

jako fan WOT w wersji Blitz ,mam (miałem) zamiar kupić ten model,tym bardziej ,że jak na Dragona to cena jest przystępna.

Niemniej jednak takiego In-boxa się nie spodziewałem....może jednak go kupię choć teraz będę miał niezły orzech do zgryzienia.

Tak czy siak dzięki za zdjęcia

Napisano

Model jest kiepski i to za duże pieniądze. Niestety nie jest to Dragon taki jak kilka lat temu- tzn. pudło wypchane świetnymi wypraskami, kalkami, blaszkami i innymi metalowymi dodatkami. Nowe modele IBG w 1/72 rozkładają Dragona totalnie.

Napisano
(...) tym bardziej ,że jak na Dragona to cena jest przystępna.

Mógłbyś może napisać gdzie znalazłeś ten model w "przystępnej" cenie, bo w większości sklepów można go nabyć za ok 75 PLN-ów co sprawia że jest to jeden z najdroższych modeli Dragona w tej skali?

Napisano
W sensie przystępna cena na moje możliwości wydania gotówki na model.

Ok - myślałem że trafiłeś na jakąś super okazję

Napisano

Mam ten ogryzek i powiem szczerze, ze zrypany pod kazdym wzgledem : brak detali, gaski gleba, potrywa silnika - "zapomnij".

Jestem bardzo rozczarowany tym wypustem, szkoda ze oddalem starszego OKB

Pzdr

Napisano
Jestem bardzo rozczarowany tym wypustem, szkoda ze oddalem starszego OKB

Pzdr

To wielka szkoda Piotrze, bo model zacny, a OKB wycofało się z niego jak się wieść rozeszła że go Dragon wypuści, chyba że zobaczą że wypust Dragona to zabawka i wrócą do jego produkcji.

Napisano

Mam taką nadzieję, że OKB wróci do produkcji. Dragon, w tej cenie to jakieś nieporozumienie :(

Napisano

Detal tego pojazdu w porównaniu z kilkuletnim Dragonowym Shermanem w tej samej skali jest wręcz zatrważający

Aż dziwne że nie piszą przy tym że to do "łorgejmingu" =P