Michalw Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Witam wszystkich po baaaardzo długiej przerwie. Chciałbym skromnie i z dość szybkim projektem wesprzeć konkurs swoim udziałem. Diorama ma przedstawiać zniszczone / porzucone dwa Radzieckie Shermany M4A2 i jednego jadącego obok Panzer IV. Dodatkowo zakupiłem drzewka i postaram się pokryć gdzieniegdzie wszystko śniegiem. Modele postaram się wzbogacić na ile mi zdolności pozwolą. Chciałbym również życzyć powodzenia dla Wszystkich biorących udział w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Prace będę prowadził na osobnych tłach dla jasności postępów. Etap budowy podstawowej na macie do cięcia i efekt zbliżającego się finału danej części na czarnym tle. "Zapalniczki" mają już na ukończeniu wieże dorobiłem uchwyty boczne na tobołki i na jednej z wież pozostawię flagę ZSRR. Dziś postaram się jeszcze dodać śnieg i sople lodu na wieżę. Numery boczne ( 31 i 24 ) malowane odręcznie więc nie są super extra ale jak przeglądałem zdjęcia to Rosjanie nie przywiązywali dużej uwagi na to by były idealne jak od szablonu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Wiem że to mikroskala, ale spróbuj chociaż w Shermanach peryskopy we włazach dowódców pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 Witam. Zapalniczki dostały śniegu na wieże. Śnieg z sody, wody i wikolu nanoszony pędzlem. Po wyschnięciu przetarty "suchym pędzlem" z białym kolorem. Jeszcze postaram się wyretuszować odcień zieleni. Wiem że to mikroskala, ale spróbuj chociaż w Shermanach peryskopy we włazach dowódców pomalować. Mówisz i masz Dodatkowo resztę śnieżnej masy wykorzystałem na pokrycie drzew i też po wyschnięciu przetarłem białą farbą. Zostało mi na nich pomalować konary. Teraz wezmę się za kilka sopli lodu i wieżę Panzer IV. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2015 Kurczę, ale wysyp ekspresowych warsztatów :-) Podglądam i trzymam kciuki! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 18 Listopada 2015 Autor Share Napisano 18 Listopada 2015 Witam. Sople na razie zostawiłem żeby nie zniszczyć przy dalszym montażu. Kończę budować wanny i zabieram się za malowanie detali takich jak narzędzia, łopaty itd. Następnie znowu ośnieżę Shermany i zastanawiam się nad śladami trafień w boczne płyty. Panzer IV też będzie ośnieżony ale już lekko. Kolejnym etapem będą już gąsienice i budowa dioramy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 A "czwórka " ma pozostać w szarym malowaniu? Bo jeśli tak to chyba coś nie teges - zimą 1944/45 jako kolor bazowy powinna mieć dunkelgelb. Powodzenia - fajne maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 A "czwórka " ma pozostać w szarym malowaniu? Bo jeśli tak to chyba coś nie teges - zimą 1944/45 jako kolor bazowy powinna mieć dunkelgelb. Kurde masz rację. Dzięki ! Za pięknie by było jakbym czegoś nie pomieszał. Już się biorę za poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Przy okazji drugiego malowania trochę łagodniej używaj suchego pędzla. Czwórka jest przekolorowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 Przy okazji drugiego malowania trochę łagodniej używaj suchego pędzla. Czwórka jest przekolorowana. Dzięki za wskazówkę, wezmę ją do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Hej. Postanowiłem kupić nowego Panzer'a a tego wykorzystam kiedy indziej. Boję się że to za mała skala i przy zmywaniu farby lub nakładaniu nowej nie pójdzie tak łatwo a i cena nowego nie jest wygórowana. Mały "Updejt" Podstawka się już robi i wieczorem dam nowe zdjęcia. Dodałem ślady trafień w płytę czołową i boczną na "zapalniczkach". Dodatkowo na jednym Shermanie dorzuciłem zakryte tobołki ( to tak bardziej żeby nie było monotonii wizualnej ) Pozdrawiam i do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Jednak chyba za mocno tym suchym pędzlem je traktujesz... albo odcień farby zbyt jasny. Ale co tam, w końcu i tak śnieg wszystko zamaskuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi