Marcinkedziak Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Witam ! Proszę o pomoc w sprawie tych farb. Może ktoś ich używa i co na ich temat sądzi. Problem mój polega na tym że, po umyciu i pokryciu modelu Surfacerem 1000 pokryłem cały model farbką TAMYIA XF-83. Jakież było moje zdziwienie po wyschnięciu farby. Przy nawet najmniejszym ruchu modelem (nawet przy nałożeniu taśmy Tamyia, farba po prostu zaczęła odchodzić (tzn powstawały dosyć duże zarysowania w miejscu dotykani do powierzchni modelu). Czy te farby są takie delikatne czy ja coś robię nie tak. Farby rozcieńczałem MR. Color Thinner 110. Przy Vallejo były teżmiałem takie klopsy z odchodzącą farbą farbami , ale nie aż takie. Proszę o pomoc i dziękuję. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Twój aerograf pluje olejem:) Co znaczy tyle, że szukałbym najpierw problemu poza farbami, czy podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Używam dokładnie takich samych farb Tamiya na Surfacer 1200 i nic nie odchodzi. Szukaj problemu w miejscu gdzie sugeruje przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinkedziak Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Nie wiem czy to jest to. Aerograf umyty, chyba dobrze dobrałem proporcję, a poza tym malowałem trochę później Vallejo i nic się nie działo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi