Marcinkedziak Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Witam ! Proszę o pomoc w sprawie tych farb. Może ktoś ich używa i co na ich temat sądzi. Problem mój polega na tym że, po umyciu i pokryciu modelu Surfacerem 1000 pokryłem cały model farbką TAMYIA XF-83. Jakież było moje zdziwienie po wyschnięciu farby. Przy nawet najmniejszym ruchu modelem (nawet przy nałożeniu taśmy Tamyia, farba po prostu zaczęła odchodzić (tzn powstawały dosyć duże zarysowania w miejscu dotykani do powierzchni modelu). Czy te farby są takie delikatne czy ja coś robię nie tak. Farby rozcieńczałem MR. Color Thinner 110. Przy Vallejo były teżmiałem takie klopsy z odchodzącą farbą farbami , ale nie aż takie. Proszę o pomoc i dziękuję. Marcin Cytuj
letalin Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Twój aerograf pluje olejem:) Co znaczy tyle, że szukałbym najpierw problemu poza farbami, czy podkładem. Cytuj
cooper69 Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Używam dokładnie takich samych farb Tamiya na Surfacer 1200 i nic nie odchodzi. Szukaj problemu w miejscu gdzie sugeruje przedmówca. Cytuj
Marcinkedziak Napisano 26 Listopada 2015 Autor Napisano 26 Listopada 2015 Nie wiem czy to jest to. Aerograf umyty, chyba dobrze dobrałem proporcję, a poza tym malowałem trochę później Vallejo i nic się nie działo. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi