michal199126 Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i modelarzy Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie jestem modelarzem. Chciałbym jako kompletny laik uzyskać sugestie/obiektywne oceny dwóch niżej wymienionych modeli Tygrysa I późnej produkcji z dwóch konkurencyjnych firm Tamiya i Dragon. Będzie to prezent urodzinowy dla mojego brata który jest zapalonym modelarzem i składa i maluje głównie czołgi. Jako kompletny laik nie mam pojęcia jakie są różnice między tymi dwoma modelami, a nie chciałbym kupić czegoś niskiej jakości. Proszę wziąść pod uwage także aspekt wiernego odwzorowania historycznego bo brat zwraca na to uwagę. http://www.militarymodelling.com/news/article/pzkpfwvi-ausfe-sdkfz181-tiger-1-late/3312 Dragon http://www.mojehobby.pl/products/German-Tiger-I-Late-Version-w-Ace-Commander-Crew-Set-5-Figures.html Tamiya Edytowane 27 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 w skrócie: Tamiya "składa się sama" Dragon jest bardziej szczegółowy ps. popraw linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 Robiłem późnego Tygrysa z Dragona. Bardzo szczegółowy, poprawny merytorycznie i bardzo fajnie spasowany. Nie miałem żadnych problemów ze składalnością tego zestawu. Ja bym obstawiał przy Dragonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Wszystko zależy jakiego skilla ma Twój brat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 A ja zapytam o model z AFV? AFV Club 35079 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Dragon, zdecydowanie Dragon, jak chcesz dokładnego, jak chcesz spasowanego to Tamka, ale uboga w detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Hamilkar, late Dragona jest gorzej spasowany niż tamiya? Za afv przemawia cena. Ja bym go uplasował wyżej niż tamiyę a w porównaniu z dragonem? Nie wiem choć mam oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 To co napisał spotter góra kadłuba nie jest dobrze spasowana z wanną. Trzeba rozszerzać górę delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi