MichalZ Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Witam, Dziś do zaprezentowania mam model firmy Bandai w skali 1:72, model składał się super ,naprawdę dobrze spasowany i nie zbyt wymagający. Warsztat można obejrzeć tu viewtopic.php?f=115&t=51886 W nie dalekiej przyszłości dojdzie jeszcze podstawka oraz tabliczka. Pozdrawiam. Cytuj
bazylms Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Wydaje mi się że powinieneś go matowym lakierem potraktować i troszkę kosmicznego "brudu" by się przydało. Cytuj
MichalZ Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Napisano 17 Grudnia 2015 W sumie nie wiem, nie mam pomysłu jak to ubrudzić, mógł bym zrobić okopcenia przy uzbrojeniu,albo przy "dyszach" , ale są tak małe że nawet nie wiem czy ma to sens, teraz wygląda to bardzo schludnie a w filmie sprzęt imperium nie ma w sumie żadnych śladów użytkowania, co innego jest przy sprzęcie Rebeli, X-wing czy Y-wing są brudne. Mimo wszystko przemyślę to, i może coś dołoże. Pozdrawiam. Cytuj
Peter_D Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Zdecydowanie model powinien być matowy, przynajmniej kadłub. Co do paneli to krążą różne ploty, ale lepiej dać półmat. Z brudzenia nic nie rób, na chwilę obecną jest bardzo filmowo Cytuj
MichalZ Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Napisano 20 Grudnia 2015 Jak kupię matowy lakier z gunzy to go prysnę. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi