Messer Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Glind, młody krasnoludzki następca tronu, zaprawiony w boju wojownik, został wysłany do ruin Merduilu - miejsca, w który ukryto przed oczami istot wszelkich ras rzeczy, które należały do istoty tak złej, tak mrocznej, że gdyby ich dobyła, świat stał by w wielkim niebezpieczeństwie. Droga jaką musiał pokonać swoimi krótkimi nogami była długa, kręta i niebezpieczna. Dzielnie stawił czoła wszelkim wyzwaniom - choć jeszcze wtedy nie wiedział, że największe z nich dopiero przed nim... Glind dotarł wreszcie do ponurych, ośnieżonych i ociekających lodem szczytów Merduilu. Posępny widok, jaki rozciągał się przed jego oczami napawał go niepewnością. Nie wiedział czego może się spodziewać - nigdy wcześniej nie przyszło mierzyć mu się z rzeczami, których nikt nawet nie był w stanie mu opisać. Mimo to, nieutrudzenie brnął przez śniegi po jednej ze ścian. Spojrzał pod stopy, potem przed siebie. Jego serce zaczęło bić mocniej, ciśnienie wzrosło, a przeróżne myśli krążyły nieustannie w jego głowie... Są! krzyknął - schody Merduilu. Były to kamienne, nieregularne schody wykute w litej skale. Nie zachęcały swoim wyglądem do tego by na nie wkroczyć. Nie to było jednak najgorsze. Zza rogu wyłonił się poskręcany niczym wstążka metal - wejście do groty zostało otwarte. To, co je otworzyło musiało być niesamowicie silne i... czy nadal tam jest? To pytanie zabrzmiało w myślach Glinda, nie dając mu spokoju i napawając lękiem. Jeszcze mocniej chwycił swój topór i ruszył - być może w swoją ostatnią podróż życia... Po tym długim wstępie przedstawiam Wam winietkę popełniona przez święta. Figurka - kiedyś kupiona w sklepie z elementami do gier bitewnych itp - skali nie znam. Skały zrobione ze styroduru, a podstawka to balsa. Tak to wygląda: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Mnie urzekły sople! W jaki sposób je wykonałeś? Śnieg to soda? Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Wszystko dookoła naprawdę robi wrażenie ale główny bohater najmniej ładny. I sople prawda ,że świetne. Napisz jak robiłeś. Kamienie wyglądają między bajką ,a filmem. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Dziękuje Panowie Sople to wyciągnięta nad ogniem przeźroczysta ramka. By uzyskać efekt nieprzejrzystości to niektóre ściąłem pod kątem i przykleiłem - dzięki temu miejscami są białawe. Główny bohater - no toż przecież krasnolud - oni nigdy ładni nie byli Śnieg - tak, to soda Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Główny bohater - no toż przecież krasnolud - oni nigdy ładni nie byli Messer Zgadzam się. Tylko chodziło mi o malowanie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2015 Bardzo sympatyczna scenka! Czekam na kolejne w tym klimacie :-) Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Mi tez sie podoba winietka fajnie wyszly skaly snieg i sople. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi