Mishka Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Witam, To mój pierwszy post na tym forum oraz pierwszy w życiu model, więc prosze o wyrozumiałość Z góry chciałbym zaznaczyć, że już w fazie planowania model nie miałbyć wierna kopią pojazdów historycznych. Moim celem było wypróbowanie jak największej ilości technik weatheringu w celu nauki. Moim założeniem było wykonanie modelu pokazującego czołg po sporych "przejsciach", sporo zadrapań, uszkodzeń, błota, rdzy itp. Był to model do nauki jest w nim kilka niedociągnieć, trochę rzeczy zrobiłbym inaczej, ale chciałbym tez usłyszeć od bardziej doświadczonych nad czym można jeszcze popracować Pozdrawiam i zapraszam do oglądania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 No to go upaprałeś. Budzenie trochę słabo, ale widzę że większość modelarzy niemiłosiernie brudzi swój pierwszy model. Przy kolejnym skup się na ładnym malowaniu i przede wszystkim załóż warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Przede wszystkim raczej trzeba się nauczyć wykonywania "czystego" czołgu. Poprawnie sklejony, w miarę merytoryczny, dobrze pomalowany a z czasem techniki, które podlreślą wykonanie. Takie moje zdanie. W tej chwili ja oglądam grudy błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 A co mu się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Hehe błotko żeby zakryć niedoskonałości . Przyłączam się do rad kolegów, od siebie dodam, że białe camo na pierwsze malowanie to chyba za wysoko postawiona poprzeczka, najpierw warto nauczyć się malować jednokolorowy kamuflaż i go cieniować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi