elefantes Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Przedstawiam mój pierwszy model 2016 roku, po ciężkich bojach (prawie 8 miesięcy przerwy w sklejaniu) odstawiony w końcu na półkę. Kto nie obserwował warsztatu, niech wie, że jest to zlepka ciągnika siodłowego z zabudową od dostawczego Forda - oba modele z oferty AMT, nie mająca raczej nic wspólnego z rzeczywistością. Ot, taki produkt mojej wyobraźni po prostu. Malowanie tradycyjnie pędzelkiem farbkami Humbrola, brudzenie plakatówkami Astra plus suche pędzle i proszki Tamiya. Celowo pozbyłem się wszystkich chromów, których oryginalnie jest dość sporo, po to właśnie by poeksperymentować z dość mocnym brudzeniem. Specyficzna jakość wyprasek, jak to u AMT i dość trudna w zrozumieniu instrukcja, lokuje ten model w grupie raczej nie dla początkujących. Ogromnym plusem natomiast jest sposób montażu kabiny, gdzie wszystko wchodzi na styk i trzyma się idealnie bez kleju. Dodatkowo w zestawie otrzymujemy jeszcze osłonę przeciwsłoneczną nad przednią szybę, ale ja w tym wypadku z niej zrezygnowałem. pozdr. Cytuj
Marcin M. Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Klimaty post-apo/madmax/fallout! Super! Nie myślałeś, żeby umieścić pojazd na jakiejś adekwatnej podstawce "z epoki"? Cytuj
niedzwiedz2o Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 uwielbiam te ciężarówki i Twój styl malowania:) normalnie pomalowane, bez cieni, brudu wyglądają jak zabawki a takie jak prawdziwe. Gratuluję kolejnego udanego modelu:) Cytuj
maniekx6 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Jak dla mnie to Mistrzostwo Pięknie to wygląda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi