elefantes Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Przedstawiam mój pierwszy model 2016 roku, po ciężkich bojach (prawie 8 miesięcy przerwy w sklejaniu) odstawiony w końcu na półkę. Kto nie obserwował warsztatu, niech wie, że jest to zlepka ciągnika siodłowego z zabudową od dostawczego Forda - oba modele z oferty AMT, nie mająca raczej nic wspólnego z rzeczywistością. Ot, taki produkt mojej wyobraźni po prostu. Malowanie tradycyjnie pędzelkiem farbkami Humbrola, brudzenie plakatówkami Astra plus suche pędzle i proszki Tamiya. Celowo pozbyłem się wszystkich chromów, których oryginalnie jest dość sporo, po to właśnie by poeksperymentować z dość mocnym brudzeniem. Specyficzna jakość wyprasek, jak to u AMT i dość trudna w zrozumieniu instrukcja, lokuje ten model w grupie raczej nie dla początkujących. Ogromnym plusem natomiast jest sposób montażu kabiny, gdzie wszystko wchodzi na styk i trzyma się idealnie bez kleju. Dodatkowo w zestawie otrzymujemy jeszcze osłonę przeciwsłoneczną nad przednią szybę, ale ja w tym wypadku z niej zrezygnowałem. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Klimaty post-apo/madmax/fallout! Super! Nie myślałeś, żeby umieścić pojazd na jakiejś adekwatnej podstawce "z epoki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedzwiedz2o Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 uwielbiam te ciężarówki i Twój styl malowania:) normalnie pomalowane, bez cieni, brudu wyglądają jak zabawki a takie jak prawdziwe. Gratuluję kolejnego udanego modelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Jak dla mnie to Mistrzostwo Pięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi