ZITARIX Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Witam serdecznie, wczoraj kupiłem ten kompresor, bo chciałem zacząć pracę z aerografami ale mam pewien problem. Przy probie dokręcenia końcówki ze wskaźnikiem ciśnienia zauważyłem, że ma ona zły gwint i wkręca się dokładnie 180 stopni odwrotnie do pozycji ze zdjęcia producenta( zdjęcie producenta w załączniku). I tutaj mam pytanie, mogę próbować przekręcać gwint w kompresorze czy powinienem go odesłać w celu wymiany? I drugie pytanie. Nie zwróciłem uwagi na zapis w instrukcji mówiący o uziemieniu gniazdka, a w domu nie mam uziemienia, da się wobec tego w ogóle z niego korzystać? Pozdrawiam. http://agtom.eu/19227-thickbox_default/kompresor-tg-212k-do-aerografu-zbiornik-30l.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Gwint jest ok. Kup taśmę teflonową (taka biała), owiń nią gwint i wkręcaj końcówkę do wyraźnego oporu tak abyś miał też dobrze ustawiony wskaźnik. Ciężko jest powiedzieć czy możesz dokręcać gwint w kompresorze - jeśli czujesz już wyraźny opór to zdecydowanie nie. Skąd jesteś? Może ktoś Ci pomoże na miejscu. Da się korzystać bez uziemienia w gniazdku. Kwestia bezpieczeństa - poczytaj do czego stosowane jest uziemienie w domowych instalacjach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZITARIX Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 Taśma rozwiązała problem. Dziękuję bardzo za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bania Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Witam Mam pytanko jak sprawuje się kompresor ponieważ mam zamiar kupić taki sam. Jak praca i awaryjność? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykvel Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Jak typowy chińczyk. Z czasem(kilka lat) siada pierścień uszczelniający na tłoku(ok. 8zł) oraz wyłącznik ciśnieniowy(ok. 30zł). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts