ZITARIX Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Witam serdecznie, wczoraj kupiłem ten kompresor, bo chciałem zacząć pracę z aerografami ale mam pewien problem. Przy probie dokręcenia końcówki ze wskaźnikiem ciśnienia zauważyłem, że ma ona zły gwint i wkręca się dokładnie 180 stopni odwrotnie do pozycji ze zdjęcia producenta( zdjęcie producenta w załączniku). I tutaj mam pytanie, mogę próbować przekręcać gwint w kompresorze czy powinienem go odesłać w celu wymiany? I drugie pytanie. Nie zwróciłem uwagi na zapis w instrukcji mówiący o uziemieniu gniazdka, a w domu nie mam uziemienia, da się wobec tego w ogóle z niego korzystać? Pozdrawiam. http://agtom.eu/19227-thickbox_default/kompresor-tg-212k-do-aerografu-zbiornik-30l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Gwint jest ok. Kup taśmę teflonową (taka biała), owiń nią gwint i wkręcaj końcówkę do wyraźnego oporu tak abyś miał też dobrze ustawiony wskaźnik. Ciężko jest powiedzieć czy możesz dokręcać gwint w kompresorze - jeśli czujesz już wyraźny opór to zdecydowanie nie. Skąd jesteś? Może ktoś Ci pomoże na miejscu. Da się korzystać bez uziemienia w gniazdku. Kwestia bezpieczeństa - poczytaj do czego stosowane jest uziemienie w domowych instalacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZITARIX Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Taśma rozwiązała problem. Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bania Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Witam Mam pytanko jak sprawuje się kompresor ponieważ mam zamiar kupić taki sam. Jak praca i awaryjność? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Jak typowy chińczyk. Z czasem(kilka lat) siada pierścień uszczelniający na tłoku(ok. 8zł) oraz wyłącznik ciśnieniowy(ok. 30zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi