Damiano82 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Cześć Zamierzam zabrać się za model tej maszyny ale mam pytanie jak w maszynach szkolnych ma się sprawa luku bombowego. W serii pod lupą oraz w militariach aj-presu pisze że maszyny szkolne są pozbawione cech bojowych . Ale w ostatnich minireplikach poświęconych ilość widać zdjęcie wersji szkolnej z otwartymi drzwiami bombowymi. Proszę ekspertów o pomoc. Dziękuję Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 No pewnie nie miały zamków bombowych (ot i całe pozbywanie się cech bojowych w tym rejonie), ale technologicznie łatwiej i taniej wykonać kadłub bez zmian w tej sekcji, więc luk jako taki pozostał. Nie wiem, zgaduję, ale może była możliwość montowania dodatkowego zbiornika paliwa w luku - musiałbyś to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 No dzięki. Generalnie nie wiem jak to jest pomiędzy konkretnymi egzemplarzami. Wydawało mi się że maszyna z MLP w Krakowie ma tam pokryw a tylko jeden duży kawał blachy. Najprościej będzie napisać w tej sprawie do muzeum i tak chyba uczynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Luk bombowy, i reszta 28 ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi