Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdjęcia wrzucam ze skonczonego przed proma dniami modelu.

Dlatego jest ich tak dużo. A nie chciałem od razu przejść do galerii.20160102_143632_zpsexrwli5v.jpg20160105_093134_zpsqnrvywec.jpg

Napisano

Fajny model. Tez mam go ogarniętego, jeno lata świetlne gorzej. Mój syn powiedział kiedyś, ze "super fajny i wszystkim się spodoba". A potem dodał: "w klasie oczywiście, bo na modelworku to nieee..."

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Mam dwie uwagi do malowania,

Po pierwsze preshading totalnie niewidoczny po nałożeniu camo. Nie wiem jak ty uważasz, ale do tak dużego i trójkolorowego kamo raczej bym odpuszczał ten proces.

Co do samego kamuflażu, to zakładam, że przejścia kolorów miały być w założeniu ostre. Wyszło ci pół na pół. Nie wiem czym maskowałeś, ale średnio się sprawdziło w niektórych miejscach.

Napisano
Mam dwie uwagi do malowania,

Po pierwsze preshading totalnie niewidoczny po nałożeniu camo. Nie wiem jak ty uważasz, ale do tak dużego i trójkolorowego kamo raczej bym odpuszczał ten proces.

Co do samego kamuflażu, to zakładam, że przejścia kolorów miały być w założeniu ostre. Wyszło ci pół na pół. Nie wiem czym maskowałeś, ale średnio się sprawdziło w niektórych miejscach.

Malowane .jak to się mówi z ręki.

Napisano

Ciąg dalszy.

Góra z dołem wygląda tak.20160114_134809_zpshfzudu8r.jpg20160114_134741_zpstqylj9yb.jpg

I trochę błota na podwoziu.

20160115_094252_zpshplhs8ae.jpg

Zrobione specjalną recepturą20160119_104155_zpsiphyz39s.jpg

Napisano

Fajny! ;]

Troszkę tego błotka jak dla mnie za dużo, ale fajnie się prezentuje .

Z czego robiłeś te "szmaty"? Wyglądają na naprawdę cienkie

Napisano

Teraz malowanie bardziej mi się podoba.

Fajna koncepcja ze szmatami. Idziesz w dobrą stronę.

Napisano
Przyłączam sie do pytania o szmaty)

Jedna warstwa chusteczki higieniczne namoczona w SIDOluksie.

Położona wilgotna do wyschnięcia.