M.A.V. Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Witam, mam szybkie pytanko - CM wypuścił ostatnio sporo zestawów Niemców z czasów II WŚ w 1:72. Dłubał już ktoś przy nich? Jakie wrażenia? Nie miałem jeszcze kontaktu z ta firmą i ciekawi mnie jaka jakość, detalizacja i czy materiał twardy Widziałem trochę fotek w necie i jakoś mi się wydaje że niektóre wyposażenie trochę dziwne gabarytowo (raz za duże, raz za małe), ale to może złudzenie i taka perspektywa zdjęć. PS: nie wiem czy to dobre miejsce na taki temat (w dziale figurek jest tylko warsztat i galeria) - najwyżej proszę o przeniesienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Mam kilka zestawów tej firmy- średniowiecze, pierwsza i druga wojna. Rzeźba przepiękna, detal super, materiał niestety dość giętki...choć w niektórych zestawach sztywniejszy. Mam co prawda teraz pewne kłopoty z malowaniem, no ale to chyba wina podkładu. Ogólnie zawsze warto sprawdzić zestaw na http://www.plasticsoldierreview.com/Index.aspx - jeśli chodzi o figurantów w 1/72, nie ma lepszej strony, na ich opiniach dotąd sie nie zawiodłem. A ile kasy zaoszczędziłęm Także polecam... o wyposażeniu tez się wypowiadają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted January 26, 2016 Author Share Posted January 26, 2016 dzięki Lordzie - stronka super PS: prośba do admina o wywalenie tematu - nie będzie zaśmiecał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts