erolo2000 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Witajcie Ponownie Korzystając z Urlopu postanowiłem ulepić kolejnego Polskiego - Ruska . Model z wymienioną kopułką dowódcy na właściwą. Zajął mi w sumie 18 godzin. Części było sporo 171(dorobiłem mocowania na ogniwka z przodu kadłuba). Przydział z angielska : 1st Battalion, 4th Armoured Brigade, 1st Armoured Corps Germany, April 1945. Z sovieckich został do ulepienia IS-2 z nr. bocznym 434 (plan na luty) i potem biorę się za Polskie Siły Zbrojne na zachodzie - na pierwszy ogień pójdzie Cromwell Mk.IV od Revella . Wzorowałem się na Fotce : http://wio.ru/tank/for2/t3485pol45.jpg Na warsztacie : Gotowy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 może być ;) , chociaż czekam , aż się weźmiesz za jakichś makaroniarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 U mnie czy na modelu? ;). To najprawdopodobniej jest napis R O D A C Y. Nie brałem sie za jego wykonanie "z ręki" bo to zadanie nie wykonalne dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Fajnie wyszedł, dobrze że wymieniłeś kopułkę dowódcy na starszą wersję. Jedno co jest do poprawki - "daszek" nad jarzmem armaty. UM skopał ten element koncertowo. Ja w moim dodałem "przetłoczenia" które miały wozy z fabryki 183 (a właśnie takie przedstawia model UM) naklejając kawałki drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi