Kuba Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Mam pytanie: czy polskiego Mitchella lepiej robić z modelu wersji B czy C/D accurate miniatures? Dzięki K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Kuba Popatrz w ten numer http://www.minireplika.pl/index.php/30-poprzednie-wydania-mr/99-mini-replika-nr-50 Znajdziesz tam odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted February 9, 2016 Author Share Posted February 9, 2016 Mam pismo, niestety odpowiedzi na moje pytanie tam nie znajduję. Zatem ponawiam: Mam Accurate Miniatures B-25 B i chciałbym z niego zrobić polskiego Mitchella. Te maszyny odpowiadały wersjom C/D ale pytanie, czy różnice między B a RAF'owskim C/D nie są w zasadzie pomijalne? O ile się zorientowałem to polskie Mitchelle miały zdemontowaną instalację antyoblodzeniową dodaną właśnie w wersji C/D. Na zdjęciach widzę też po jednym półcalowym Browningu w jarzmie kulistym w osłonie kabiny bombardiera, brak drugiego karabinu. Kwestie rur wydechowych - kolektor czy indywidualne bez znaczenia bo mam oba typy osłon no i na koniec silniki inne w C/D ale czy zewnetrznie to widać lub model AM w ogóle to uwzględnia? Podsumowując: mam Mitchella B i chciałbym jego zrobić na polskiego, da się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts