Kuba Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Mam pytanie: czy polskiego Mitchella lepiej robić z modelu wersji B czy C/D accurate miniatures? Dzięki K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Kuba Popatrz w ten numer http://www.minireplika.pl/index.php/30-poprzednie-wydania-mr/99-mini-replika-nr-50 Znajdziesz tam odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Mam pismo, niestety odpowiedzi na moje pytanie tam nie znajduję. Zatem ponawiam: Mam Accurate Miniatures B-25 B i chciałbym z niego zrobić polskiego Mitchella. Te maszyny odpowiadały wersjom C/D ale pytanie, czy różnice między B a RAF'owskim C/D nie są w zasadzie pomijalne? O ile się zorientowałem to polskie Mitchelle miały zdemontowaną instalację antyoblodzeniową dodaną właśnie w wersji C/D. Na zdjęciach widzę też po jednym półcalowym Browningu w jarzmie kulistym w osłonie kabiny bombardiera, brak drugiego karabinu. Kwestie rur wydechowych - kolektor czy indywidualne bez znaczenia bo mam oba typy osłon no i na koniec silniki inne w C/D ale czy zewnetrznie to widać lub model AM w ogóle to uwzględnia? Podsumowując: mam Mitchella B i chciałbym jego zrobić na polskiego, da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi