Vivnix Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Dobry wieczór! Mam na imię Kuba i zacząłem kleić modele! Mój pierwszy model i mój pierwszy warsztat i mój pierwszy post na tym forum! Tak więc, kleić będę PzKpfw II Ausf. F firmy Revell w skali 1:72, model dostałem w prezencie razem z klejem firmy Revell, Putty for plastic Models(chyba szpachla), jeden pędzelek 0 i farbkę Pactra o kolorze piaskowym. Mam najgorszy możliwy charakter jeżeli chodzi o sklejanie modeli, jestem niecierpliwy, szybko się nużę, ale kto wie? Może mnie to zaciekawi? Liczę na rady, jutro rano wrzucę cokolwiek jeżeli chodzi o sklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Cześć i czołem, witam na forum. Po pierwsze to stereotyp modelarstwa tylko dla cierpliwych flegmatyków to bullshit. Sam jestem impulsywny, lubię się wkurzyć i generalnie męczy mnie monotonne robienie czegoś. Zajmuje się na poważnie modelarstwem od 6 lat ikompletnie jestem innym człowiekiem podczas klejenia niż normalnie. Więc jeśli myślisz, że masz złe cechy do tego, żeby się bawić i cieszyć czymś systematycznym i precyzyjnym, to jesteś w błędzie Fajny model na początek. Zaopatrz się w papier ścierny i pamiętaj o tym, by wycinać elementy nożykiem i dokładnie je oszlifować. To aż tak prosta zasada, że aż tak trudna dla wielu. Skup się by ładnie wszystko złożyć przed malowaniem. Najpierw na sucho mierzysz czy wszystko pasuje, potem kleisz. No i wrzucaj zdjęcia to na pewno pomożemy ci przebrnąć przez pierwszego panzera. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 A samo klejenie pozwoli Ci troszkę zapanować nad nerwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivnix Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Zastosowałem się do rady i jestem troszeczkę zniechęcony, na 30 minut pracy z modelem 20 minut zajęło mi szlifowanie pilniczkiem części . Mam za to kilka pytań: 1. Jak malować pędzlem aby to nie wyglądało jak obiad noworodka? 2. Czym ewentualnie nakładać szpachlę? 3. Czy coś z tym trzeba zrobić? Widać tutaj z tyłu taki kant, zeszlifować go czy zostawić, tak ma być? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Zależy jakiej szpachli używasz. Należy farbę odpowiednio rozcieńczyć i nakładać cienkie warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Tak to w rzeczywistości wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivnix Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Używam szpachli wamodu. Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli mam farbę firmy pactra, to chce ją rizcieńczyć z wodą, ale w jakich proporcjach? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi