Lutobor Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Witam. Nie miałem zamiaru zaczynać warsztatu, ale mając troszkę czasu postanowiłem skleić silnik i spotkało mnie zaskoczenie. Najpierw przygotowałem korpus i cylindry Nie zastanawiając się wkleiłem cylindry no i przypomniałem sobie że jeszcze osłona miała być Nie zrażony przeciałem na pół potem jeszcze na kilka części I chciałem zobaczyć czy się da teraz poskładać no i tutaj spotkało mnie zaskoczenie ponieważ zewnętrzny pierścień obudowy zasłania miejsca mocowania rur (sorki za źle ustawianą ostrość) I mój pomysł na teraz to poskładać w całość i odciąć zewnętrzny pierścień Pytanie czy ktoś już sklejał ten model i jak rozwiązał ten problem albo ja coś nie tak złożyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2016 Czołem no tak kusi mnie ta 11 ale jak widać ktoś dał ciała na instrukcji, no bo nie da się założyć pierścienia po wklejeniu cylindrów... Hmm troszkę nie przemyślane... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 To jest jakiś ponury żart. Na nieszczęście Silver Wings, niektórzy lepią zakupione zestawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2016 a to w sumie przykre że Ktoś kto rysował nie sklejał... nie było by takich wpadek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Fakt że mogłem spokojnie pomyśleć i odciąć sam tylni pierścień, teraz mam problem z tym pierścieniem bo jak widać na przedostatnim zdjęciu ten pierścień zasłania otwory gdzie mają przychodzić rury i moje pytanie jak to sensownie rozwiązać. Chociaż wpierw spróbuje odciąć i przymierzyć może się zmieści w rozwidleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Ja też bym się tu skłaniał w kierunku propozycji Poteza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi