p11c Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Tak dla przypomnienia kolejnej omijanej konstrukcji II RP . Urokliwy szybowiec Czajka 3. Na początku skromny "kadłub". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Zasiadam. Już jest ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 No to muszę się sprężyc skoro mam widownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Masz widownię.....lubię takie temaciki szybowcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Następny widz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Jeśli chodzi o stateczniki mam już zalane formy, więc jutro pierwsze odlewy. A co do szybowców to też uważam, że to piękny i zapominany temat Kto dziś może rozpoznać tę śliczną przedwojenną konstrukcję motoszybowca inż. Janika Mam tylko nadzieję, że większość wie jak wyglądała lotnia Tańskiego i nie myli go z Lilienthalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 Wracając do tematu. Stateczniki poziome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 I skrzydełko. Na razie jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Info dla kibiców tak to wychodzi na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Na dziś chyba wystarczy. Części nawet dość dobrze pasują do siebie i Czapla prawie gotowa do lotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 17 Lutego 2016 Autor Share Napisano 17 Lutego 2016 To tylko kontrolne sklejanie więc proszę się nie znęcać siodełko , drążek i inne drobiazgi dorobione ale jeszcze nie zamontowane. całość będzie dostępna w zawrotnej cenie 19,90 zł i ilości 120 szt, przepraszam ale jak każdy mam swoje fobie i już. Część już porozdawałem resztę wystawię na giełdzie i na alegrze, jak coś to pisać na pw. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 No to dodano parę drobiazgów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 Malowanie na pewno trzeba poprawić, w sumie wyszło 13 części żywicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Mała poprawka przy budowie drugiej Czajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi