p11c Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Dziś ukończyłem taki sobie troszkę inny modelik niż te co zwykle. Dałem go już w moim portfolio a teraz mini galeryjka. Warsztat trwał 3 dni więc nawet nie otwierałem go. Kółka i konie już kiedyś miałem odlane z żywicy, kolaskę zrobiłem z drewna a ckm poskładałem sobie z 13 kawałeczków zamiast wziąć z jakiegoś zestawu :( Najwięcej kłopotu było z resorami, zwłaszcza tymi z tyłu tzw. półtoraczne :( Ale się udało. Najgorzej wyszła podstawa pod ckm. Ot, daję jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 podwójnie malutkie, robi wrażenie pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Fajna taczaneczka Chłodnica ckm-u nie powinna być czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 W WLU była zielona i taką zostawiłem. Generalnie nad CKM-em muszę popracować, zrobić jakiś ciekawy odlew żywiczny i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1967 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Cały urok w skali. Mnie już by coś trafiło przy pierwszych pracach. A koła w tej skali! Dałeś radę. Gratuluję. Ja robię wz.36 w skali odpowiadającej mojemu wzrokowi. Jestem na etapie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 To super, chętnie bym zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1967 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Wkrótce . Jakiej farby użyłeś do malowania tj. producent i nr katalogowy? Walczyłem także z kolorystyką i zdecydowałem się na FS 34088 z Vallejo Air 71016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1967 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Sporo wody minęło ale daję ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 super, jaka skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 I jestem ciekaw szczegółów zaprzęgu i podwójnych dyszli o ile są ? I oczywiście jest to wz.36 a nie 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1967 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Jak już pisałem, dostosowałem skalę do możliwości ..... 1:16. Mogę wstawić kilka zdjęć w warsztacie aby nie zaśmiecać Twojego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2018 możesz śmiało tu bo wątek już zakończony, a taczanka to taczanka, miło będzie popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemczo Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Piękne modele ... aż miło patrzeć ... dobrze, że są jeszcze tacy , którzy nie tylko gąsienice i silniki widzą a o ciągu konnym mają wiedzę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 21 Lipca 2018 Autor Share Napisano 21 Lipca 2018 model tej taczanki z 1933 r. oryginał w oryginalnym malowaniu pokazuje wiele nieznanych szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi