Peugeot-504 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Witam szukam pomocy ...Jestem w trakcie renowacji starego Peżocika 505 w wersji GTI .Mój problem polega na tym, że za Chiny nigdzie nie mogę kupić (bo już od dawna nie produkują) emblematu z oznaczeniem GTI Dlatego pomyślałem sobie o fachowcach modelarzach Szukam kogoś kto fachowo pomaluje mój emblemat plan jest w sumie prosty...baza już jest ...należy tylko ładnie nanieść czarną matową farbkę na tło... literki G i T zostawić tak jak jest na srebrno, a literkę I pomalować na ładny czerwony kolor Foto w załączniku... Czy ktoś się tego podejmie? jestem z Warszawy, ale jak coś to mogę wysłać w Polskę Na zdjęciu u góry coś na wzór...a to niżej do ogarnięcia oczywiście odpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 To jest naprawdę prosta robota: oklejasz powierzchnię która ma być czarna obwódką z cienkiego paseczka taśmy maskującej, a potem dookoła tego oklejasz już większymi kawałkami taśmy, dzięki czemu masz idealną i równą obwódkę wokół malowanego obiektu. Tutaj jak widzę nie ma ani żadnych ostrych kątów ani też niczego co by to utrudniało. Potem wystarczy tylko aerograf i czarna farba. Problem jaki będzie z tym, jak sądzę, to to że pomalowanie tego metalu farbą modelarską skutkować będzie jej łatwym schodzeniem w przyszłości, bo niestety modelarskie farby nie służą raczej do malowania obiektów które będą potem eksploatowane. Model ma stać i ładnie wyglądać, ale nie wolno go dotykać zbyt intensywnie. Tutaj lepszy byłby jakiś lakier do malowania karoserii samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peugeot-504 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Łatwo powiedzieć ...tasiemka, aerograf i sobie maluj Trzeba jeszcze mieć "cierpliwość" i nerwy ze stali o aerografie nie wspomnę ... ja tego nie ogarnę mogę co najwyżej tło w macie zrobić a zostanie tylko górna powierzchnia na srebrno i czerwono... co do trwałości lakieru to i tak bym to bezbarwnym poprawił to co jest chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Jestem z Otwocka, zajmuję się takimi rzeczami. Pisz PW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi