Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Światła są zamalowane. Krzywo przyklejony reflektor do zaciemnień. No i czym ten Kubelwagen jest posypany? Wygląda jakbyś go chciał doprawić jakimiś ziołami. No i przydałoby się więcej zdjęć...

Napisano

Można prosić o więcej fotek?

tak co mi się rzuciło w oczy przy pierwszym spojrzeniu:

- dawaj mniej farby

- świecą się kalki

- czemu światła są wypełnione?

Jak na pierwszy modelik myślę ok ;)

Napisano

Nie będe wymieniał błędów bo jest ich za dużo i nie ma sensu ale jak na pierwszy model ogólnie rzecz biorąc nie jest źle...

Napisano

Już pisze czemu są wypełnione mianowicie ten model dostałem od kolegi no i nie było wszystkich części no i musiałem sobie jakoś poradzic , moj problem polega na tym , że nie mam aerografu ta posypka miała imitowac piasek ;) Chyba nie wyszło ... Więcej fotek jutro dzięki za komenty i piszcie co mam poprawiac , bo ja mam uczucie , że model spartoliłem a wy piszecie , że jak na 1 raz nie jest źle albo ok ... a ja mam uczucie , że jest tragicznie

PS.Dumo chyba odwrotnie powinienes miec linki w podpisie , bo jak klikam na ta sygne czarna co pisze o konkursie , to idzie do imageshack , a jak na userbar to idzie do konkursu , to chyba odwrotnie powinno byc

Napisano

Przestań się wygłupiać i:

1. zmyj to "okurzenie"

2. pomaluj ramę szyby

3. zrób wash z olejnej dla plastyków

4. oklej dach wikolem 1 warstwą chusteczki higienicznej i pomaluj na szaro

Jeszcze zrobimy z Ciebie modelarza...

Napisano

wygląda.. smakowicie

jak kubelwagen w panierce :P

może warto było by go wykretować i zrobić na forum relację z budowy? wtedy na bieżąco można by podpowiadać co jest jeszcze nie tak, a co już dobrze potrafisz zrobić..

zdaje się, że kubeł ma dość mocno przetrąconą przednią oś.. szwy na kołach też można trochę zeszlifować.. a części przezroczyste również nadają się do malowania (np. rama szyby i wycieraczki)

nie przejmuj się.. doświadczenie przychodzi wraz z każdym kolejnym modelem..

Napisano

Ja sie nie przejmuje FAZZY_bez_humoru Wręcz przeciwnie jestem bardzo szczęśliwy , że wypowiedziałeś się na temat mojego 1 modelu ;) Tzn. kiedyś kleiłem a teraz wracam ;)

Jeszcze zrobimy z Ciebie modelarza...

Ja mam nadzieję

może warto było by go wykretować i zrobić na forum relację z budowy?

Niestety już za późno ... nie robiłem relacji , kiedy kleiłem ;)

... Następne będzie SU-100 z Dragona ... już w drodze do mnie teraz sie uczę malowac trenuje i będę napewno robił relację z budowy SU No i zbieram na Aero ;)

PS. To przybrudzenie już dawno zmyte ;) Tak mnie coś naszło , żeby je zrobic ;] Nie umiem i się uczę

Napisano
Niestety już za późno ... nie robiłem relacji , kiedy kleiłem ;)

Koledze chodziło, żeby go "wykretować" (tj. zmyć całą farbę i jako tako rozkleić), żeby zrobić go od początku i zrobić relację

Wręcz przeciwnie jestem bardzo szczęśliwy , że wypowiedziałeś się na temat mojego 1 modelu ;)

Bardzo mądre podejście! Tak trzymać

Następne będzie SU-100 z Dragona ... już w drodze do mnie teraz sie uczę malowac trenuje i będę napewno robił relację z budowy SU

Rób, rób! Na pewno otrzymasz kupę dobrych rad!

Napisano

Nie będę powtarzał tego co napisali koledzy wcześniej. Jedyne wyjście to kret i długie w nim moczenie. Bo na razie to wygląda tak jak byś miał go zamiar wrzucić do piekarnika, żeby się upiekł.