daffy Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Mam pytanie. Ile schną płyny AK i pigment fixer? Bo pytałem się na konkurencyjnym forum i brak odzewu. Położyłem wczoraj weathering w postaci fresh mud i earth effects i nadal jest mokre. W dodatku w innym miejscu położyłem pigment fixer i strzepywałem na niego pigment. I też mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Fresh mud jest błyszczący, u mnie po tygodniu nadal jest w połysku ale już się nie klei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 1 Marca 2016 Autor Share Napisano 1 Marca 2016 Kurcze to mam czekać tydzień aż to wyschnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 To suszarka w dłoń i powinno być ok - ja często w ten sposób przyspieszałem pracę fixera bez zbędnych komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 1 Marca 2016 Autor Share Napisano 1 Marca 2016 Spróbuje. --- Faktycznie, zadziałało. Pomachałem troche suszareczką odczekałem pół godziny i jest suche. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Nie no.... Tydzień to pewnie nie. Ja robiłem fresh mudem w zeszłą niedzielę, a że w tygodniu nie miałem czasu to sprawdziłem dopiero po tygodniu. Suche już jest pewnie po kilkunastu godzinach. W sumie jest chyba na bazie olejnej, więc może i ze dwa dni? Pigment fixer za to kilkanaście godzin max- czyli na drugi dzień suchy jak pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi