jaxiu Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Nie jestem szczególnie pozytywnie/przyjaźnie nastawiony do radzieckiej vel rosyjskiej myśli technologicznej, ale ten pojazd posiada swój nieodparty urok totalnego złodupca. Posiada urok maszyny na końcu swojej ścieżki rozwojowej, obłożony era i akcesoriami w porównaniu z maszynami natowskimi wygląda jak wywrócona na lewą stronę demoniczna poczwara z piekła rodem. Natura poznaniaka nie pozwoliła mi na zakup Menga, więc obiektem zmagań stanie się produkt firmy Zvezda Wsparciem merytoryczno zdjęciowym posłuży sprawdzony Prime Portal http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=1 Model będzie kolejnym projektem PZP (chyba, że nie dam rade gąsek poskładać) Pierwsze zaskoczenie - składa się to bardzo przyjemnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Ponoć T 90 Zvezdy rozpoczęła passę dobrych modeli tej firmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 4, 2016 Author Share Posted March 4, 2016 W porównaniu z BTR-70 - nie ma porównania. Póki co jest naprawdę nieźle. Bardzo podoba mi się jeszcze Pantera D od Zvezdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Od tego modelu zaczynalem na nowo moja zabawe w modelarstwo po wotowskiej przerwie, model nie jest idealny, no ale zly tez nie jest, powodzenia. ps prawdziwy poznaniak potrafil by wyliczyc ze taniej i wygodniej kupic t-90 od menga, bo sa tam blaszki i ogniwkowe gasienice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Jako wielki fan tego czołgu, będę tu często zaglądał. Budowałem 90-ki obu producentów i Zvezdy i Menga. Zvezda rozstrzaskała się o ścianę, gdy zobaczyła Menga. Po Strykerze i Leopardzie, miał być BWP-1, ale chyba zmienię plany i odbuduję zniszczony przez żonę T-90A menga, który kiedyś wyglądał tak: Będzie stał w jednym szeregu ze swoim starszym kuzynem, który wygląda tak: Powodzenia w budowie i przepraszam, za zaśmiecanie wątku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Od tego modelu zaczynalem na nowo moja zabawe w modelarstwo po wotowskiej przerwie, model nie jest idealny, no ale zly tez nie jest, powodzenia. ps prawdziwy poznaniak potrafil by wyliczyc ze taniej i wygodniej kupic t-90 od menga, bo sa tam blaszki i ogniwkowe gasienice. Tak właśnie wyliczyłem Abramsa, M1a2 TUSK II od MENGa, który będzie następnym projektem . T-90 nie kocham aż tak bardzo ;) Póki co zvezda naprawdę pozytywnie mnie zaskakuje (do tej pory budowałem głównie zabytki od Tamiyi i chińczyki trumpeyera i HB - więc pewnie łatwo mnie zaskoczyć ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Szybkie pytanie do tych, którzy już go budowali - panele kontrolne dowódcy i celowniczego da się wkleić po zamknięciu wieży? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Jako wielki fan tego czołgu, będę tu często zaglądał. Budowałem 90-ki obu producentów i Zvezdy i Menga. Zvezda rozstrzaskała się o ścianę, gdy zobaczyła Menga. Po Strykerze i Leopardzie, miał być BWP-1, ale chyba zmienię plany i odbuduję zniszczony przez żonę T-90A menga, który kiedyś wyglądał tak: Będzie stał w jednym szeregu ze swoim starszym kuzynem, który wygląda tak: Powodzenia w budowie i przepraszam, za zaśmiecanie wątku Super Ci wyszły! Z tego co pamiętam w rzucanie o ścianę twoim t-90 była zaangażowana osoba trzecia ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Celowniki dowódcy i działonowego, wklej przed zamknięciem wieży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Mówimy o tym F-56; F-64 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Tak, o tym. Potocznie mówi się o tym celowniki. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale celownik dowódcy w tym modelu montuje się do kopuły dowódcy, zaś celownik działonowego przyklejało się do stropu wieży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Potwierdzam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts