Skocz do zawartości

T-90 ZVEZDA 1:35

jaxiu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem szczególnie pozytywnie/przyjaźnie nastawiony do radzieckiej vel rosyjskiej myśli technologicznej, ale ten pojazd posiada swój nieodparty urok totalnego złodupca.

Posiada urok maszyny na końcu swojej ścieżki rozwojowej, obłożony era i akcesoriami w porównaniu z maszynami natowskimi wygląda jak wywrócona na lewą stronę demoniczna poczwara z piekła rodem.

Natura poznaniaka nie pozwoliła mi na zakup Menga, więc obiektem zmagań stanie się produkt firmy Zvezda

7459322874a3f4ba6d11c8895618fa47.jpg

Wsparciem merytoryczno zdjęciowym posłuży sprawdzony Prime Portal

http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=1

Model będzie kolejnym projektem PZP (chyba, że nie dam rade gąsek poskładać)

Pierwsze zaskoczenie - składa się to bardzo przyjemnie.

37fd89a39c042db21626a5b1fbd4adbd.jpg

Od tego modelu zaczynalem na nowo moja zabawe w modelarstwo po wotowskiej przerwie, model nie jest idealny, no ale zly tez nie jest, powodzenia. ps prawdziwy poznaniak potrafil by wyliczyc ze taniej i wygodniej kupic t-90 od menga, bo sa tam blaszki i ogniwkowe gasienice.

Jako wielki fan tego czołgu, będę tu często zaglądał. Budowałem 90-ki obu producentów i Zvezdy i Menga. Zvezda rozstrzaskała się o ścianę, gdy zobaczyła Menga. Po Strykerze i Leopardzie, miał być BWP-1, ale chyba zmienię plany i odbuduję zniszczony przez żonę T-90A menga, który kiedyś wyglądał tak:

Obraz140_zps44a8580a.jpg

Będzie stał w jednym szeregu ze swoim starszym kuzynem, który wygląda tak:

IMG_20150322_151508_zpshqi979ky.jpg

Powodzenia w budowie i przepraszam, za zaśmiecanie wątku

Od tego modelu zaczynalem na nowo moja zabawe w modelarstwo po wotowskiej przerwie, model nie jest idealny, no ale zly tez nie jest, powodzenia. ps prawdziwy poznaniak potrafil by wyliczyc ze taniej i wygodniej kupic t-90 od menga, bo sa tam blaszki i ogniwkowe gasienice.

Tak właśnie wyliczyłem Abramsa, M1a2 TUSK II od MENGa, który będzie następnym projektem . T-90 nie kocham aż tak bardzo ;)

Póki co zvezda naprawdę pozytywnie mnie zaskakuje (do tej pory budowałem głównie zabytki od Tamiyi i chińczyki trumpeyera i HB - więc pewnie łatwo mnie zaskoczyć ;))

Jako wielki fan tego czołgu, będę tu często zaglądał. Budowałem 90-ki obu producentów i Zvezdy i Menga. Zvezda rozstrzaskała się o ścianę, gdy zobaczyła Menga. Po Strykerze i Leopardzie, miał być BWP-1, ale chyba zmienię plany i odbuduję zniszczony przez żonę T-90A menga, który kiedyś wyglądał tak:

Obraz140_zps44a8580a.jpg

Będzie stał w jednym szeregu ze swoim starszym kuzynem, który wygląda tak:

IMG_20150322_151508_zpshqi979ky.jpg

Powodzenia w budowie i przepraszam, za zaśmiecanie wątku

Super Ci wyszły!

Z tego co pamiętam w rzucanie o ścianę twoim t-90 była zaangażowana osoba trzecia ;)

Tak, o tym. Potocznie mówi się o tym celowniki. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale celownik dowódcy w tym modelu montuje się do kopuły dowódcy, zaś celownik działonowego przyklejało się do stropu wieży.