jaxiu Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Nie jestem szczególnie pozytywnie/przyjaźnie nastawiony do radzieckiej vel rosyjskiej myśli technologicznej, ale ten pojazd posiada swój nieodparty urok totalnego złodupca. Posiada urok maszyny na końcu swojej ścieżki rozwojowej, obłożony era i akcesoriami w porównaniu z maszynami natowskimi wygląda jak wywrócona na lewą stronę demoniczna poczwara z piekła rodem. Natura poznaniaka nie pozwoliła mi na zakup Menga, więc obiektem zmagań stanie się produkt firmy Zvezda Wsparciem merytoryczno zdjęciowym posłuży sprawdzony Prime Portal http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=1 Model będzie kolejnym projektem PZP (chyba, że nie dam rade gąsek poskładać) Pierwsze zaskoczenie - składa się to bardzo przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Ponoć T 90 Zvezdy rozpoczęła passę dobrych modeli tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 W porównaniu z BTR-70 - nie ma porównania. Póki co jest naprawdę nieźle. Bardzo podoba mi się jeszcze Pantera D od Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Od tego modelu zaczynalem na nowo moja zabawe w modelarstwo po wotowskiej przerwie, model nie jest idealny, no ale zly tez nie jest, powodzenia. ps prawdziwy poznaniak potrafil by wyliczyc ze taniej i wygodniej kupic t-90 od menga, bo sa tam blaszki i ogniwkowe gasienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Jako wielki fan tego czołgu, będę tu często zaglądał. Budowałem 90-ki obu producentów i Zvezdy i Menga. Zvezda rozstrzaskała się o ścianę, gdy zobaczyła Menga. Po Strykerze i Leopardzie, miał być BWP-1, ale chyba zmienię plany i odbuduję zniszczony przez żonę T-90A menga, który kiedyś wyglądał tak: Będzie stał w jednym szeregu ze swoim starszym kuzynem, który wygląda tak: Powodzenia w budowie i przepraszam, za zaśmiecanie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Od tego modelu zaczynalem na nowo moja zabawe w modelarstwo po wotowskiej przerwie, model nie jest idealny, no ale zly tez nie jest, powodzenia. ps prawdziwy poznaniak potrafil by wyliczyc ze taniej i wygodniej kupic t-90 od menga, bo sa tam blaszki i ogniwkowe gasienice. Tak właśnie wyliczyłem Abramsa, M1a2 TUSK II od MENGa, który będzie następnym projektem . T-90 nie kocham aż tak bardzo ;) Póki co zvezda naprawdę pozytywnie mnie zaskakuje (do tej pory budowałem głównie zabytki od Tamiyi i chińczyki trumpeyera i HB - więc pewnie łatwo mnie zaskoczyć ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Szybkie pytanie do tych, którzy już go budowali - panele kontrolne dowódcy i celowniczego da się wkleić po zamknięciu wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Jako wielki fan tego czołgu, będę tu często zaglądał. Budowałem 90-ki obu producentów i Zvezdy i Menga. Zvezda rozstrzaskała się o ścianę, gdy zobaczyła Menga. Po Strykerze i Leopardzie, miał być BWP-1, ale chyba zmienię plany i odbuduję zniszczony przez żonę T-90A menga, który kiedyś wyglądał tak: Będzie stał w jednym szeregu ze swoim starszym kuzynem, który wygląda tak: Powodzenia w budowie i przepraszam, za zaśmiecanie wątku Super Ci wyszły! Z tego co pamiętam w rzucanie o ścianę twoim t-90 była zaangażowana osoba trzecia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Celowniki dowódcy i działonowego, wklej przed zamknięciem wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Mówimy o tym F-56; F-64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Tak, o tym. Potocznie mówi się o tym celowniki. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale celownik dowódcy w tym modelu montuje się do kopuły dowódcy, zaś celownik działonowego przyklejało się do stropu wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi