Hamman Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Czy można gdzieś kupić figurki strażaków w skali 1/24. Chodzi o w miarę aktualne wzornictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Też jestem ciekaw, bo mam tylko te. Niby dołączone do Unimoga z lat osiemdsiesiątych, ale bardziej przypominają lata trzydzieste ubiegłego wieku. Najlepszy jest ten dowódca. Bardziej przypomina Brunera z "Stawki większej niż życie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Witam. Poszukaj tu : http://www.preiserfiguren.de/showpage.php?Katalogdownload&SiteID=94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 w H0 i 1:87 to mają ładne figurki strażaków ale w 1/24 to lata 30-ste ubiegłego wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 … Niby dołączone do Unimoga z lat osiemdsiesiątych, ale bardziej przypominają lata trzydzieste ubiegłego wieku. … Najlepszy jest ten dowódca. Bardziej przypomina Brunera z "Stawki większej niż życie". Was kann ich sagen? Może im tak zostało w straży pożarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 w H0 i 1:87 to mają ładne figurki strażaków ale w 1/24 to lata 30-ste ubiegłego wieku No raczej nie... Mundury straży pożarnej III Rzeszy; To co przy unimogu raczej nawet podobne nie jest. W przypadku oficera zaś, dziwić sie co nie ma, bo jak sie patrzy na elementy umundurowanie zarówna NVA czy Bundeswehry to znajdujemy dużo analogii z tymi samymi elementami munduru Wehrmachtu, to raz a dwa do munduru wyjściowego SD (nie wiem dlaczego w serialu panowie z SD chodzą w czasie obowiązków słuzbowych w mundurach wyjściowych) to jednak mu daleko (to tak w kwestii porównania do Brunera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi