Hamman Napisano 12 Marca 2016 Napisano 12 Marca 2016 Czy można gdzieś kupić figurki strażaków w skali 1/24. Chodzi o w miarę aktualne wzornictwo. Cytuj
Marak Napisano 12 Marca 2016 Napisano 12 Marca 2016 Też jestem ciekaw, bo mam tylko te. Niby dołączone do Unimoga z lat osiemdsiesiątych, ale bardziej przypominają lata trzydzieste ubiegłego wieku. Najlepszy jest ten dowódca. Bardziej przypomina Brunera z "Stawki większej niż życie". Cytuj
Marcin1970 Napisano 13 Marca 2016 Napisano 13 Marca 2016 Witam. Poszukaj tu : http://www.preiserfiguren.de/showpage.php?Katalogdownload&SiteID=94 Cytuj
Hamman Napisano 13 Marca 2016 Autor Napisano 13 Marca 2016 w H0 i 1:87 to mają ładne figurki strażaków ale w 1/24 to lata 30-ste ubiegłego wieku Cytuj
kjp_a_man Napisano 13 Marca 2016 Napisano 13 Marca 2016 … Niby dołączone do Unimoga z lat osiemdsiesiątych, ale bardziej przypominają lata trzydzieste ubiegłego wieku. … Najlepszy jest ten dowódca. Bardziej przypomina Brunera z "Stawki większej niż życie". Was kann ich sagen? Może im tak zostało w straży pożarnej? Cytuj
7urgen Napisano 13 Marca 2016 Napisano 13 Marca 2016 w H0 i 1:87 to mają ładne figurki strażaków ale w 1/24 to lata 30-ste ubiegłego wieku No raczej nie... Mundury straży pożarnej III Rzeszy; To co przy unimogu raczej nawet podobne nie jest. W przypadku oficera zaś, dziwić sie co nie ma, bo jak sie patrzy na elementy umundurowanie zarówna NVA czy Bundeswehry to znajdujemy dużo analogii z tymi samymi elementami munduru Wehrmachtu, to raz a dwa do munduru wyjściowego SD (nie wiem dlaczego w serialu panowie z SD chodzą w czasie obowiązków słuzbowych w mundurach wyjściowych) to jednak mu daleko (to tak w kwestii porównania do Brunera). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi