hiwis Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Moja druga ukończona "48". Miła w montażu Tamiya plus tamiyowski Zimmerit, zestaw żywic BlackDoga, lufy RB i Aber, lina Eureki, antena i łuski RB, ekrany z hipsu 0,25 mm. Pędzlowany farbami Tamiyi, brudzenie głównie przy pomocy specyfików AK i własnych mieszanek pigmentów. Na razie na tymczasowej, na szybko przygotowanej podstawce, kiedyś doczeka się udziału w innej scence rodzajowej. A teraz kilka (marnych jak zwykle) fotek: Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Model z podstawka bardzo ładnie się prezentują. Myślałeś o jakiejś figurce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Myślałeś o jakiejś figurce? Figurki będą na właściwej podstawce - ta jest tylko tymczasowa (taki kawałek zimowej scenerii pod różne modele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Bardzo dobra "czwóreczka" Super dodatki. Czekam w takim razie da docelową podstawkę, choć ta też nie jest jakaś kulawa, no i oczywiście figurki. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Mam mieszane uczucia. Z jednej strony całość mi się podoba. Ale z drugiej odnoszę wrażenie że jest tam kolorystyczny chaos, jakby tego wszystkiego za dużo. Nie mam też przekonania do zablokowania bocznych włazów wieży tobołkami. W końcu w razie trafienia to jedna z dróg ucieczki dla załogi z płonącego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Sama wizja artystyczna też mi się podoba. Choć zgadzam się z Kolegą Bazylmsem , że kolorystycznie jak na warunki zimowe jest to nieco zbyt pstrokate, no i przy wieży panuje zbyt duży "rozpiździaj". Ale ogólnie na pewno cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 Sama wizja artystyczna też mi się podoba. Choć zgadzam się z Kolegą Bazylmsem , że kolorystycznie jak na warunki zimowe jest to nieco zbyt pstrokate, no i przy wieży panuje zbyt duży "rozpiździaj". Ale ogólnie na pewno cieszy oko. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony całość mi się podoba. Ale z drugiej odnoszę wrażenie że jest tam kolorystyczny chaos, jakby tego wszystkiego za dużo. Nie mam też przekonania do zablokowania bocznych włazów wieży tobołkami. W końcu w razie trafienia to jedna z dróg ucieczki dla załogi z płonącego pojazdu. Dzięki Panowie. Odnośnie tych wszystkich klamotów dookoła wieży, blokujących włazy to taka wizja Panów z Black Doga, jakoś nie przypominam sobie bym na jakimś zdjęciu archiwalnym widział coś takiego. Ale pomimo tego zestaw wydał mi się ciekawy więc go wykorzystałem. Co do samego malowania - kolorystycznego chaosu - to widziałem w necie tylko dwa modele z tym zestawem żywic i oba malowania/brudzenia strasznie "zlały" te dodatki z bryłą pojazdu. Chciałem to trochę hmm ... "ożywić" no i wyszło jak wyszło Na razie nie będę już nic poprawiał - może przy wykończaniu docelowej podstawki coś jeszcze pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Żeby nie być źle zrozumianym - jak napisałem mnie się ogólnie ten model podoba. Wizja autora nie musi być przecież w 100 % zgodna z merytoryką, wszak modele budujemy głównie dla własnej satysfakcji. Mamy przecież na przykład nieraz makiety samolotów z nierealistycznymi podwieszeniami czy brudzeniem, które jest w miejscach w których go być nie powinno, a pomimo to świetnie wykonane i przyciągające wzrok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Podstawka ukończona: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&p=799608#p799608 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Bardzo ładny model ci wyszedł. Podobają mi się prace przedstawiające maszyny po przejściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi