Piotr_P Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Witam. Kolejny mój ulepek. Cromwell z firmy Airfix w skali 1:76. Bardzo dobry model,świetnie przemyślany.Wspaniały patent na układ jezdny z osobnymi gąsienicami już ukształtowanymi.Patent nie tylko w tej skali ale i w ogóle w Braille`s scale. Malowany jak to u nie LifeColor U.S.Army AFV Olive Drab,filtr Mig,zacieki i wash AK Interactive. Brak niestety chemii spowodował brak większych efektów np ziemi na pługu. Postaram się to nadrobić gdy kupię preparaty. PS. Z przodu na gąsienicach niedomalowane gąsienice już poprawione... wkrótce postaram się wkleić zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Pane, to nie pług. To Hedgerow Cutter. Nie babraj tego ziemią. To nadzwyczaj proste urządzenie wycinało dziury w żywopłotach Normandii. Model bardzo ładny i poprawny jak dla mnie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Ogólne zastosowanie jest mi znane ale widywałem kilka zdjęć z mieszanką ziemi i krzewów. No może bardziej korzeni... Myślałem o bardziej czymś takim jak w linku,na Shermanie... http://wwii-letters-to-wilma.blogspot.com/2011/07/22-july-1944.html Swoją drogą nie wiem czy widzieliście filmy z okolic właśnie Normandii i dalej tj Belgii? Te tunele z drzew i krzaków to była straszna pułapka i klaustrofobiczna wizja potencjalnej śmierci... http://www.508pir.org/events/images/2009/normandy/lahout_herbert_j_30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Bardzo fajny maluch. dobrze pomalowany. Ja bym jedynie moze przetarł nieco metalicznie tego pogromce żywopłotów, zeby było wiadomo, ze się do czegoś przydał ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Sympatyczny model, też mnie kusiło zabrać się za tego Airfixa. Ogólnie, mi marzy się w każdej możliwej skali zrobić Cromwella. Patrząc na ten model ochota na kolejnego Cromwella rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2016 Autor Share Napisano 18 Marca 2016 Ten konkretny model polecam. To podejście do układu jezdnego oraz szczegóły naprawdę zasługują na pochwały. Aż żal ,że podobne patenty nie stosowane są w 1:72. Na dowód ,że poprawiłem gąsienice i przecinak....zgodnie z sugestią spiton`a przetarłem go nieco metalizerem i troszkę dodałem pigmentu. Niestety nie rozkładałem już całego studia do dwóch zdjęć więc jakość średnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Całkiem przyjemny ten ulepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi