PiotrekM Napisano 14 Grudnia 2007 Share Napisano 14 Grudnia 2007 Witam wszystkich Rozpoczynam swoją zabawę z tym modelem: Jak widać niektóre części powycinane z ramek ale w takim stanie go dostałem. Będzie to model prosto z pudełka plus własne dodatki. Model będzie przedstawiał f-104 j w japońskim malowaniu. Niedługo będzie więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Prace nad modelem posuwają się powoli do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Gdzieś mam blaszkę do waloryzacji dyszy................ niepotrzebną.........chyba nawet ma wszystkie elementy........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Czy ten srebrny kolor to jakis specjalny lakier, czy Bare Metal Foil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Czy ten srebrny kolor to jakis specjalny lakier, czy Bare Metal Foil? To zwykła kuchenna folia aluminiowa przyklejona za pomocą preparatu firmy Microscale - Micro Metal Foil Adhesive. To mój pierwszy raz z folią aluminiową i jestem zadowolony z uzyskanego efektu. W rzeczywistości prezentuje się nawet lepiej niż na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Swietnie to wyszlo z ta folia, kiedys to wykorzystam. Czasem najprostsze metody sa najbardziej skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Super, wlasnie link do Bare Metal Foil stracil u mnie znacznie na popularnosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Piotrek co planujesz umiescic na koncowkach skrzydel; zbiorniki czy Sidewindery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Piotrek co planujesz umiescic na koncowkach skrzydel; zbiorniki czy Sidewindery ? Zastanawiałem się nad tym i postanowiłem, że będą zbiorniki. Jakoś bardziej mi się podoba ze zbiornikami. Już powoli kończę tego f-104 , niedługo pokażę fotki z przebiegu prac nad modelem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Model się powoli maluje: Tutaj już pomalowany na srebrno: Mam nadzieje że do końca konkursu się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Mam nadzieje że do końca konkursu się wyrobię Wyrób się Piotrek koniecznie. Widzę, że podstawek masz już gotowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Powoli kończę, raczej się wyrobię. Pozostało jeszcze dokończenie naklejania kalkomanii, doklejenie wszystkich elementów i wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Ta szczelina miedzy kadlubem a skrzydlem, od spodu, to efekt zamierzony, czy mala nieuwaga? Poza tym, powstaje konkurent dla Arkadego72, z jego Mustangiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Ta szczelina miedzy kadlubem a skrzydlem, od spodu, to efekt zamierzony, czy mala nieuwaga? To nie szczelina, jak robiłem wash w komorach podwozia to widać troche naciekło. Dobrze, że zauważyłeś trzeba to poprawić. Poza tym, powstaje konkurent dla Arkadego72, z jego Mustangiem. O ile zdążę na czas. Nie lubię się spieszyć z modelem ale chciałbym skończyć w terminie. Mustang Arkadego72 to bardzo dobry model, daleko mi do takiego poziomu i tempa pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Wygladalo to jak szczelina, co biorac pod uwage poziom wykonawstwa, bylo dla mnie dosyc dziwne. Szkoda by bylo gdybys nie zdazyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 śliczna myśliwska rakieta :-)) Bardzo fajnie różnicujesz kolory blach !!!! Bardzo mi sie podoba :-)) I czekam na więcej :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi