iNY152 Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Witam. Myślę o kupnie drukarki 3d. Zastanawia mnie czy w kwocie do 4 tysięcy dostanę sprzet, ktory bedzie potrafil stworzyc male przedmioty z odpowiednia dokladnoscia. Mam na mysli figurki z znanych gier planszowych i bitewnych. Po wpisaniu frazy w google grafika "3D printer fantasy figures" pokazaly sie dobrej jakosci, stworzone postaci z roznych gier i filmow. Zamysl: figurki postaci gotowe do malowania. Kwota: maksymalnie 4 tysiace zlotych. Pytanie: wykonalne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Witaj do 4 tyś to jedynie możesz zakupić drukarkę drukującą ABS, PLA w technologi nakładania kolejnych warstw na gorąco i tu raczej cudu nie wydrukujesz za min 8 tyś możesz kupić już drukarkę w technologi SLA i tu już możesz miećwydruki pozwalajace na odpowiednią jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iNY152 Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Cena dosc wysoka. Wielka szkoda. Dziekuje za odpowiedz i pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Było gadane, teraz obrazki. Druk PLA, model w podziałce 1:25, posuw stołu 0.6mm. Zużycie materiału niewielkie - 70 gramów, ale powierzchnia do dalszej obróbki. Widoczne warstwice (co ciekawe, w płaszczyźnie prostopadłej do kierunku pracy stołu) i artefakty w miejscach przejścia dyszy między elementami drukowanego modelu. Tanim kosztem w domu to cudów się spodziewać nie można. Za 10 lat to już prędzej, jak technologie stanieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Sprawdź czy nie zacina Ci się pasek od przesuwania stołu ja miałem taki porblem na Prusie , spróbuj tez wydruków z PETa dużo lepiej się je obrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Witam, jaki może być koszt wykonania 4 felg w skali 1/16? Ale razem z projektem w 3D, bo sam tego nie zrobię. Chciałbym komuś pokazać zdjęcie - taką chcę, dać oryginalną plastikową z wypraski na wymiar ogólny i odebrać gotowe 4 felgi, do jakiejś jeszcze drobnej obróbki w domu. Opcja 2. Koszt ewentualnie samego wzoru "wypełnienia" felgi, Czyli wycinam szajsowate szprychy i w fabryczny obwód wstawiam wydruk. Na koniec montuję środek ze śrubami mocującymi koło. Dzięki za info i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 ...spróbuj tez wydruków z PETa dużo lepiej się je obrabia. Przy Pecie jakiś błąd wystąpił i drukarka samoczynnie obniżyła temperaturę, ale tyle ile wydrukowało wygląda lepiej niż przy PLA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi