stroju Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Witam kolegów okrętowców. Z okazji że sklejam teraz model jachtu Opty z miraga chciałbym się zapytać czy macie jakiś patent na olinowanie przy większych modelach. Bo tej skali powinno już być widać zaplatanie na linach więc żyłki odpadają a nitki z reguły są włochate, czy po prostu zwykłą nitkę spróbować nasączyć lakierem to włoski się przykleją czy może są jakieś plecionki z syntetycznego włosia które się nie mechacą? Może ktoś jest obeznany w temacie. Z góry dziękuję za każdą pomoc. Sorry, miałem ten temat zamieścić w warsztacie a nie w galerii, proszę moderatora o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Ja robię z takiej nitki, świetna jest, w ogóle bez włosków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 Super, o to chodziło, dzięki, pewnie można kupić to w każdej większej pasmanterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Włochate nitki przeciągnij na świeczce z wosku pszczelego.Włoski się przykleją.Ja tak robiłem w swoim La Reale de France. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Stroju- ja kupiłem tą chyba w Bocianie, ale pewnie w innych też jest. Lesio-69- wtedy nitka nie jest tłusta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Lesio-69- wtedy nitka nie jest tłusta? A wiesz, że nie przyszło mi to do głowy. Może i jest trochę tłusta, ale to w niczym nie przeszkadza. Nie zobaczysz tego gołym wzrokiem. Łatwiej ją było zamocować w bloczku (przyklejała się jakby do niego) oraz łatwiej było wiązać węzły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 No tak, o węzłach nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi