tomcat28 Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Witam. Przyszedł czas, kiedy muszę odpocząć od mojego Humvee, i w związku z tym, wymyśliłem ze skleję sobie cywila Na tapetę trafił Ford Custom Coupe z 1948r. Zasadniczo model ma być jako odskocznia, więc będzie z "pudła" i nie planuję żadnych dodatków. Planuję zrobić "to to" w czarnym macie, a wszystkie elementy które normalnie są chromowane, maja być w czarnym połysku. Środek wymyśliłem, że będzie bordowa skóra z beżowymi wstawkami, czyli po "hamerykańsku" Co z tego wyniknie, zobaczymy (po prawdzie sam jestem ciekaw) Na początek zacząłem od ramy. Zasadniczo nie powinna być mocno przerdzewiała. Do tego co widać mam w planach dodać trochę jasnego kurzu z pistoletu Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, to zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 ja się tylko zastanawiam skąd się wzięły w historii modelarstwa dwie skale 1:24 i 1:25 wiem że to bez sensu ale dlaczego???? choćby kwestia dostępności dodatków może jakiś znawca to wyjaśni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Pewnie z cm i cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
langes Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Może konkterni nie znam odpowiedzi ale gdzieś kiedyś słyszałem, że Amerykanie tworzyli swoje modele w skali 1:25, a cała reszta świata w 1:24. Następnie Revell często przejmował modele od "umierających" firm amerykański dlatego na naszym rynku zaczęły się pojawiać 1:25. Zwróć uwagę na to że Amerykanie często lubią być i są inni niż cała reszta świata i widocznie również pod tym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Ciekawy model na projekt, chociaż wymagać będzie trochę pracy, ale efekt końcowy może być bardzo interesujący. Wynika to z Opisanych przez Ciebie planów. Powiem szczerze, że bardzo podoba mi się koncepcja czarny mat plus czarny połysk zamiast chromu. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Fajnie że ktoś ogląda i kibicuje Bo do tej pory to sobie koledzy pogadankę nt. skali urządzili Plany trochę się rozrosły, ale to jeszcze nic pewnego. Marzy mi się diorama w postaci wnętrza warsztatu z pełnym wyposażeniem Oczywiście wszystko własnej roboty. Zobaczymy... Na tą chwilę udało mi się ciut podłubać przy podwoziu. W sumie niewiele, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Wydaje mi się, że szlify nadlewek wyszły na plus. Fajny zestaw dodatków ma Fujimi - Garage Tools. Również w tej serii jest dio garażu. Mimo to mając trochę czasu i pomysłów można wykonać swój warsztat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Zestawienie kolorów bardzo ciekawe i dobre pod względem kontrastu Działaj, działaj - model bardzo ciekawy sobie wybrałeś Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Model dostałem od szwagra, więc szkoda żeby się kurzył Jeden wydech skończony, mam nadzieję, że idę w dobrym kierunku. nie rdzewiłem go przesadnie, żeby dziur nie było Fotki trochę przekłamują, ale nie mam dobrego światełka, i tak musi zostać na tą chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Prace nad silnikiem rozpoczęte. Plan jest prosty, blok z głowicami czerwony, kolektory i skrzynia biegów czarny mat. Gaźniki chyba zrobię mosiężne, bo takie tez widziałem w tym typie silników, ale sprawa gaźników jeszcze otwarta. Na razie pomalowałem blok z głowicami na czerwono i powiem szczerzę że zaczyna mi się podobać ten silnik. Jakby ktoś jednak miał jakieś sugestie dla początkującego, to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 W wolnych chwilach (a nie ma tego zbyt wiele) staram się coś dłubać. Pierwsze próby odtworzenia skórzanej tapicerki. Całe szczęście że z zewnątrz nie będzie widać zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Robiłeś preshading tak? Trochę słabszy i byłoby lepiej albo spróbuj psiknąć cienką warstwę koloru jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 Zdjęcia przejaskrawiają, bo komórką robione. Ale na podłodze masz rację, za mocny. Jeszcze z nią nie skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi