balu Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Dziś postanowiłem zadebiutować na forum prawie skończonym modelem, zostało tylko namalować na włazie jednym oznaczenie i poprawić malowanie wnętrza, ale to w święta Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do DROBNYCH zmian w malowaniu, to jestem otwarty na propozycje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 niezły debiut Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2007 Jeszcze fotki poglądowe z warsztatu: i po drobnych poprawkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Bardzo fajny model,jak na skalę 72 świetnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 O..Myszka Mickey. Bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Obaj z tatą stwierdziliśmy,że to fantastyczny model. Bardzo nam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Jednak z krzyżem dziwnie wygląda T-34, co nie znaczy że źle. Podoba mi się tak czy siak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Fiu fiu świetnie szkoda że ma gumisie ale to aż tak nie psuje efektu końcowego. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Dzięki jeszcze w święta trochę go "poprawię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 witam!!! model rewelka, jedno pytanko...z czego zrobiłeś kwiatki??? pozdrawiam michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Kwiatki są z koperku, takie żółte nieraz są części koperku(jakkolwiek się to nazywa). Moje były zielone, bo to późno było na koperek więc pomalowałem Insignia Yellow i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do DROBNYCH zmian w malowaniu, to jestem otwarty na propozycje :P Witam! A tak przedstawiał się orginał: Zdjęcie i plansza barwna pochodzą z publikacji wyd. Concord pt. "Soviet tanks in combat 1941-45" autorstwa S.Zalogi. Przy zdjęciu jak i planszy zostawiłem orginalne podpisy. Jak widać napewno wypada dodać biały krąg ze swastyką na włazie. Co do trzeciego koloru kamuflażu - można się zastanawiać czy rzeczywiście był. Jak widzę padłeś podobnie jak ja "ofiarą" nieszczęsnej kratki na silniku: Życzliwi forumowicze zwrócili mi uwagę na ten fragment modelu (połasiłem się w pierwszej chwili na fakturę ramki ). Na szczęście przy odrobinie samozaparcia i małej operacji plastycznej jest możliwa korekta - przedstawiam obraz przed i po : Zapewniam że mimo użycia kropelki, udało się naprawić szpetnego babola . Model - bardzo ładny , może jeszcze by tak trochę podcieniować "kocyk"- zastosowałeś chyba ten dołączony do zestawu - sprawia wrażeni zbyt "plstikowego". Jakich farb użyłeś? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Witam! A tak przedstawiał się orginał: Zdjęcie i plansza barwna pochodzą z publikacji wyd. Concord pt. "Soviet tanks in combat 1941-45" autorstwa S.Zalogi. Przy zdjęciu jak i planszy zostawiłem orginalne podpisy. Jak widać napewno wypada dodać biały krąg ze swastyką na włazie. to będę w święta z tym walczył ja jeszcze mam coś takiego: LINK Co do trzeciego koloru kamuflażu - można się zastanawiać czy rzeczywiście był.No tą stronę dostałem właśnie po malowani i jest tam napisane "Camouflage - Dunkel Gelb with Olive Grun spot". Jak widzę padłeś podobnie jak ja "ofiarą" nieszczęsnej kratki na silniku Tak chyba było w instrukcji, mi też zwrócili, ale trochę za późno Na szczęście przy odrobinie samozaparcia i małej operacji plastycznej jest możliwa korekta - przedstawiam obraz przed i po ...Może też się pokuszę, ale to się zobaczy Model - bardzo ładny , może jeszcze by tak trochę podcieniować "kocyk"- zastosowałeś chyba ten dołączony do zestawu - sprawia wrażeni zbyt "plstikowego". Jakich farb użyłeś? Nad kocykiem popracuję, dzięki za wszystko A kolor to nieśmiertelny H93 i w ramach odtruwania: Vallejo Tank green i Chocolate Brown dla 93 też znalazłem zamiennik, ale nie pamiętam jak się toto nazywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi