Kamil K. Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Cześć, Na wstępie przepraszam jeśli temat w złym miejscu. Słuchajcie, przyjmując, że chciałbym któregoś pięknego dnia skleić model w/w samolotu w skali 1/48 ew. 1/72 - co moglibyście mi polecić? Jestem absolutnie zielony w temacie latadeł, a z tego co się zorientowałem, to chyba nie ma jedynego prawdziwego i bezstresowego modelu tej maszyny. A zależy mi właśnie na tym, żeby model dobrze się składał - to ma być odskocznia od pojazdów wojskowych. Patrzyłem po ramkach siedem-dwójek Zvezdy, Art Model, Revella i zarówno Zvezda jak i Revell wyglądały na pierwszy rzut oka nieźle. 1/48 nic nie wzbudziło mojego zaufania. Ale ja się nie znam więc pytam bardziej doświadczonych kolegów: Ktoś, coś? Pozdrowienia! Cytuj
Mikele Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 A zależy mi właśnie na tym, żeby model dobrze się składał No to niestety nie Suczita 25. W obu skalach będzie dużo szpachlowania i obróbki skrawaniem. Jak chcesz przyjemny model jakiegoś latającego sowiety to wybór jest dość spory w obu skalach. Żeby Su-25 w 72 czy 48 dobrze wyglądał to się trzeba nagimnastykować jednak. Nie, że odradzam, ale na spacer się nie nastawiaj. Cytuj
Kamil K. Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Niestety, tego się obawiałem. Problem w tym, że Su-25 to w tym momencie jedyny samolot, który chciałbym mieć na półce - przemyślę temat i może powalczę. Dzięki za odpowiedzi Cytuj
Gość Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Jeśli nie boisz się powalczyć, to polecam Su-25 Art Model w 72 - merytorycznie w tej chwili najlepszy na rynku. Nie składa się jak klocki, ale bez wielkiej tragedii. W 48 to albo czekać na coś nowego, albo brać przepaki KP. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi