Kamil K. Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Cześć, Na wstępie przepraszam jeśli temat w złym miejscu. Słuchajcie, przyjmując, że chciałbym któregoś pięknego dnia skleić model w/w samolotu w skali 1/48 ew. 1/72 - co moglibyście mi polecić? Jestem absolutnie zielony w temacie latadeł, a z tego co się zorientowałem, to chyba nie ma jedynego prawdziwego i bezstresowego modelu tej maszyny. A zależy mi właśnie na tym, żeby model dobrze się składał - to ma być odskocznia od pojazdów wojskowych. Patrzyłem po ramkach siedem-dwójek Zvezdy, Art Model, Revella i zarówno Zvezda jak i Revell wyglądały na pierwszy rzut oka nieźle. 1/48 nic nie wzbudziło mojego zaufania. Ale ja się nie znam więc pytam bardziej doświadczonych kolegów: Ktoś, coś? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 A zależy mi właśnie na tym, żeby model dobrze się składał No to niestety nie Suczita 25. W obu skalach będzie dużo szpachlowania i obróbki skrawaniem. Jak chcesz przyjemny model jakiegoś latającego sowiety to wybór jest dość spory w obu skalach. Żeby Su-25 w 72 czy 48 dobrze wyglądał to się trzeba nagimnastykować jednak. Nie, że odradzam, ale na spacer się nie nastawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Niestety, tego się obawiałem. Problem w tym, że Su-25 to w tym momencie jedyny samolot, który chciałbym mieć na półce - przemyślę temat i może powalczę. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Jeśli nie boisz się powalczyć, to polecam Su-25 Art Model w 72 - merytorycznie w tej chwili najlepszy na rynku. Nie składa się jak klocki, ale bez wielkiej tragedii. W 48 to albo czekać na coś nowego, albo brać przepaki KP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi