aro275 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Witam , mam juz tu wątek z modelem Panzer 2 Tamyia . A teraz chodzi o te tragiczne figurki dołączone do tego zestawu. co można z nich zrobić? Ja już kombinowałem na kilka sposobów, ale niestety efekty tragiczne . Pytam , bo chciałem te figurki dołączyć do czołgu i zrobić małą dioramkę, bo nie będę inwestował w to drugie tyle kasy co zapłaciłem za ten zestaw. Oto moje spostrzeżenia co do jakości tych figurek, abstra:bip:ąc już od tego że były produkowane w 1975 roku, czyli maja cztery dychy na karku . ale co pierwsze się rzuca , to potworne wręcz szwy , i to w takich miejscach że za cholerę nie da się tego usunąć , bez zniszczenia faktury np. munduru lub nogawki itp. jestem zawiedziony jakością tych figurek , nie wiem jak wy sądzicie , ale według mnie , za wiele nie da się zrobić z tego . proszę o opinie , porady , co ewentualnie da się z tego dziadostwa zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Sorry... Wasc ni grzyba- z pudla zestaw nie nadaje sie do uzytku. NO... chyba ze masz samozaparcie i Green Stufa, to moze cos z tego zrobisz. Moj poszedl na czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 ze starymi zestawami tak jest. Nie kupuj starych zestawów Tamiya. ewent. jak kolega wyżej. sam poprawisz greenstufem, milliputem. Widzę jesteś nowy na forum. Jeszcze przejdziesz nie jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 kupić nowszy zestaw lub ,,ogolić" do zera i bawić się masami plastycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 kupić nowszy zestaw lub ,,ogolić" do zera i bawić się masami plastycznymi To wlasnie napisalem, ale w poczatowym okresie polecam zakup innego zestawu fiugurek i uzycia tylko jednej lub dwuch na podstawke. Jak jest duzo to nie znaczy ze super, pamietac musisz o realiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Tak właśnie postanowiłem że użyję dwóch figurek . Oficera z czołgu oraz podoficera z reszty zestawu , będzie malutka dioramka , przedstawiającego mniej więcej coś takiego : podoficer idzie ostrożnie po piachu w obawie o miny i zatrzymuję ruchem reki wóz a oficer z czołgu cos do niego krzyczy. Mniej więcej takie coś. bez tego typa po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 A jaki ewentualnie zestaw na afrykę dla Niemców proponujecie ? Tylko żeby nie kosztował kosmiczne pieniądze. Zastanawiałewm sie na tym kiedyś , ale chyba nie bardzo pasuje. http://www.mojehobby.pl/products/DAK-Panzer-Artillery-Crew-Libya-1941.html albo ten , ie wiem tyle tego jest że można zawrotu dostać http://www.mojehobby.pl/products/GERMAN-INFANTRY-ZUM-STURM-VORWARTS.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Ja tylko od siebie dodam iż rzeczony, zestawowy podoficer, jest oficerem. Tak czy siak, czego byś nie robił to w temacie DAK warto pamiętać że większość producentów wskazuje na kolor oporządzenia skórzanego jako brązowwy. Nie do konca rozumiem dlaczego...? Być może, czynione to jest w oparciu o oryginały pochodzące z afryki a ich brązowość moze wynikać z ostrych przetarć czarnej skóry (do koloru brązowogo) na skutek działania piachu , wysokich temperatur i niskiej wilgodności powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi . Ja jednak dałem "szansę" tym figurkom, na nowo je oszlifowałem poobcinałem , mam nadzieję wszystkie te cholerne szwy oraz na końcu zaszpachlowalem. Na razie wyglądają tak , dorobiłem im paski do broni z modeliny. Kilka zdjęć w towarzystwie Panzera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Realnie nie dałoby sie trzymać MP40 za chwyt pistoletowy w ten sposób, Chyba że facet ma mega parę w dłoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 jeszcze je trochę obrobiłem, nic już więcej z nich nie wyciągne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matsuri Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Niestety Tamyia od zawsze robiła koszmarne figury, daleko im do innych producentów plastikowych figurek. Szkoda kasy na te pacynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Staraj się nie robić washa figurkom tylko je maluj , cienka farba i robisz leveling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi