Majek Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 No wlasnie. No to sprawe mamy wyjasniona. Kurcze zaczynamy o tym samy w dowch watkach pisac... Trza bedzie jakas funkcje czyszczenia wlaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 ChodziŁo mi raczej o sprawcę tego tematu oraz jego podejście typu najtańsze materiaŁy itp. Sęk w tym żeby najtańszymi materiałami dorównać do pigmentów i washów porządnych drogich firm na które mnie nie stać... To się w głowie nie mieści co można wykonać zwykłą humbrolką na które wszyscy narzekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Sęk w tym żeby najtańszymi materiałami dorównać do pigmentów i washów porządnych drogich firm na które mnie nie stać... Sęk w tym, że nie bardzo Ci to wychodzi... Gdyby możliwe było osiągnięcie dobrych efektów za pomocą najtańszych środków, to cała współczesna chemia modelarska nie miała by racji bytu. Zresztą - porównaj efekty jakie daje pigment Talena czy Miga z tymi uzyskanymi ze sproszkowanej pasteli, jakość pigmentu w porządnych farbach olejnych z tym, który jest w najtańszych, czy właściwości farby po zastosowaniu porządnego rozcieńczalnika zamiast benzyny/wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Moim zdaniem malowanie Humbrolami czy Pactrą jest nieekonomiczne na dłuższą metę. Malowałem Humbrolem na Dunkelgelb Sdkfz251 w 72, zeszło pół słoiczka za 4,50. A Vallejo maluję już drugi czołg (cały) i zeszło ledwo ćwiartka za 7,50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Moim zdaniem malowanie Humbrolami czy Pactrą jest nieekonomiczne na dłuższą metę. Malowałem Humbrolem na Dunkelgelb Sdkfz251 w 72, zeszło pół słoiczka za 4,50. A Vallejo maluję już drugi czołg (cały) i zeszło ledwo ćwiartka za 7,50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 To cos tego Humbrola dawales wacpan kilogramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Gdyby nie zdjęcia, które są faktycznie nie ostre. to muszę powiedzieć,że mi sie te modele bardzo podobają. a przede wszystkim są bardzo realistycznie pomalowane,i wszystkie dodatki są użyte w bardzo realistyczny sposób. Ja jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi