lookas87 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Dopiero co ukończyłem Miga z konkursu zimowego, więc postanowiłem wystartować i w tym konkursie. Szanse marne na ukończenie w czasie ale przecież liczy się zabawa Mój konkursowy Mig to tym razem 23 MF w wersji malowania z ćwiczeń Orli Szpon'97. Zestaw to Trumpeter, plus dodatki: dysze otwarte Aires, kokpit Aires, wnęki podwozia Eduard. Planuję jeszcze rurkę Mastera może żywiczne koła i blaszkę exterior Edka. Oczywiście do tego kalki, tylko jeszcze nie wiem jakie. Co do uzasadnienia tematu: Ciepła pyra ponieważ w ćwiczeniach orli szpon był konflikt dwóch państw Pyrlandi i Northlandii, dalsza interpretacja dowolna W tej chwili jestem jeszcze na etapie zbierania informacji i zamawiania dalszych elementów układanki Regulaminowy INBOX: Co do numeru bocznego decyzji ostatecznej jeszcze nie ma więc na zdjęciu przykład malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Drugi MiG-23 - będzie bezpośrednia rywalizacja. Zestaw dodatków też podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 MiG-23 to jeden z moich ulubionych "obiektów" latających, więc będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 konkurencja ze mnie marna, ciagly brak czasu a do tego lada dzien odbieram mieszkanie i czasu bedzie jeszcze mniej a przed koncem konkursu mam slub a co do modelu, pierwszy raz mam stycznosc z zywicami i krew mnie juz zalewa :p czym odcinacie kostki wlewowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kostki wlewowe odcinam takim ostrzem. http://www.mojehobby.pl/products/Ostrze-KB4-WS-3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 a do ak-5 nie ma takiego cacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Na podsumowanie dzisiejszych prac napisze ze porwalem sie z motyka na slonce, model okropnie zwichrowany , aires zywice robil chyba na podstawie zdjec nie majac nigdy w reku modelu. Spasowanie o ile mozna powiedziec ze cokolwiek pasuje jest okropne! Kokpit trzeba tak mocno zryc ze miejscami przeswituje a w innych miejscach bede musial dac kilo szpachli. Dysza troszeczke lepiej ale tylko troszeczke... Jedynie Eduard nie zawiodl pasuje prawie idealnie, a detal o niebo lepszy niz Aires. Zdjec nie zrobilem bo dzisiaj juz nie chce na to patrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bywa i tak, ja ostatnio walczyłem z żywicami Aires'a do F-18 i muszę przyznać że kolejny raz przekonuje się że te żywice to pieniądze wyrzucone w błoto a dokładniej w szpachle i papier do szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Na podsumowanie dzisiejszych prac napisze ze porwalem sie z motyka na slonce, model okropnie zwichrowany , aires zywice robil chyba na podstawie zdjec nie majac nigdy w reku modelu. Spasowanie o ile mozna powiedziec ze cokolwiek pasuje jest okropne! Kokpit trzeba tak mocno zryc ze miejscami przeswituje a w innych miejscach bede musial dac kilo szpachli. Dysza troszeczke lepiej ale tylko troszeczke... Jedynie Eduard nie zawiodl pasuje prawie idealnie, a detal o niebo lepszy niz Aires. Zdjec nie zrobilem bo dzisiaj juz nie chce na to patrzec. W mojej przygodzie z dodatkami żywicznymi do tego modelu tez nie było łatwo - kokpit kompletnie nie pasuje, dysza - baaardzo dużo szlifowania, wręcz ścinania ( w niektórych miejscach plastik grubości włosa pozostawał, prześwitywało spokojnie przez niego światło). Jedynie wneki z minimalnymi przeróbkami można było wpasować. Kibicuję w nierównej walce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Ciekawe jak ze spasowaniem dyszy edka, bo wneki perfekt. Jutro narazie odpuszczam ale we wtorek ruszam dalej do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Mam ten modelik w poczekali także będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję! Kibicujemy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi