hank Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 http://www.ipmslasvegas.org/Friulmodel2.htm można tez zakupić na allegro http://allegro.pl/item286011025_rewelacja_blacken_it.html ktoś zna korzystał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 tez jestem ciekawy jak to dziala, z tego co wyczytalem to butelka stacza na 1 komplet gasek :( wiec nie jest to jakos super ekonomiczne chociaz patrzac na efekt chyba warto sprobowac edit: zamiast pracowac wbiłem się w temat, ten blacken-it faktycznie niezły ale i cieżki do zdobycia, za to gdzies wyczytałem, że można użyc jako zamiennika kwasu do trawienia płytek elektronicznych / wydaje się to sensowne - w liceum bylem w kółku chemicznym / na forum dla elektronikow znalazlem cos takiego Osobiście używałem kwasu "Nassiarczan Sodu B327 " który dostaniemy w większości sklepów elektronicznych wraz z laminatem. i teraz mam pytanie ma ktoś moze jakies gaski testowe resztki friuli do odsprzedania? - z checią podejme się testów i zrobię fotorelacjie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 http://www.czernienie.pl/?pid=2 Tu jest opis bardzo podobnego o ile nie takiego samego preparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Czy to nie jest tzw. oksydowanie metalu jakie wykonuje się np. z bronią palną czy np. z wiatrówkami? Na forach wiatrówkowych dużo było o czernieniu domowymi sposobami. Jakoś nigdy nie wpadłem, że to może być użyteczne w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 i teraz mam pytanie ma ktoś moze jakies gaski testowe resztki friuli do odsprzedania? - z checią podejme się testów i zrobię fotorelacjie jak nikt się nie zgłosił to mam kilka(naście) ogniwek od rso i chętnie zostanę dawcą w ww. eksperymencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 kupiłem ten specyfik i mam friule, jak tylko dojdzie to zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 A ja mam pytanie czy ten preparat działa na plastikowych gąsienicach też czy tylko na metalowych... Jak niedoczytałem to niebijcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Tylko na metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi