Darkowski Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Wiec tak jak tytul wskazuje, robie stateczek kosmiczny ze swiatlami i dzwiekami z filmu. Robie go "z podelka". Myslalem o "aftermarket parts", ale by wynioslo z 2 razy wiecej niz sam model Najwiecej czasu zabralo maskowanie i malowanie. Cialem paseczki z "masking tape" ktore nie byly grubsze nie 1/32". Ale warto bylo Oto moj album: https://goo.gl/photos/SD5TUpkvw3NuGCVf7 Juz nie daleko do konca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Nie zostały Ci przypadkiem kalki do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkowski Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Wlasnie te kalki to sa g*wno warte haha Co druga sie drze... Dobrze ze mialem jeszcze jeden model, zeby uzyc jego kalki. Firma Acreations sprzedaje swoje kalki, ale podobno nie raz kolory sa bardziej rozowe niz popielate. Zalezy jak trafisz... Tu jest jeszcze jedna mozliwosc; mozesz sobie samemu zciagnac i wydrukowac. Sprobowalem, ale mi sie w ogole nie podobaja... http://www.starshipmodeler.com/tech/cz_mask.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Witam. Też miałem na warsztacie ten model ,ale kiedy złamałem 3 wiertła przy okienkach to odłożyłem go na później. Z kalkami Acreations to niestety prawda, do exelsiora i enterprise'a revella ,w takim odcieniu dostałem. Podziwiam wytrwałość w maskowaniu i czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 maskowanie godne podziwu. Model robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkowski Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Model skonczony! Zdjecia sa w galerii! viewtopic.php?f=116&t=54198 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi