Lipcuch Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witam. Tematem mojego warsztatu będzie Honda S2000 firmy Tamiya na małym skrawku zieleni. Nawiązaniem do lata w mojej pracy będzie Honda cabrio idealna na upalne dni, pewna pani oraz piknik... Oto sam model: Pewna pani: Mam nadzieję, że uda mi się ukończyć model na czas i zainteresować innych modelarzy moją pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Rozważałem przez chwilę start z tym modelem, ale z racji, że ma do niego dużo dodatków to zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Sympatyczny samochodzik. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipcuch Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Pierwsze koty za płoty, czyli pierwsze działania przy modelu. Wydech został pokryty wpierw A.MIG-8210 Błyszczący Czarny Podkład ALC305 później A.MIG-8205 Chrome ALC107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Lipcuch - szczerze to te panienki z MasterBoxa są bardzo średnie (szczególnie głowy/twarze - trafiają się "ruscy drwale") - kiedyś się połaszczyłem na cały komplet (tam ich jest chyba 5 czy 6) to tylko taka w marynarskim ubranku była wizualnie do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipcuch Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Jak się ów damulce przyjrzałem nie zobaczyłem działań "ruskich drwali"... Tak przynajmniej mi się wydaję, zostawiam ją na deser po ukończeniu autka, ale dziękuję za podzielenie się spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipcuch Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Jako następną rzecz postanowiłem zrobić karoserię, nigdy nie byłem w tym dobry i nadal się uczę. Wpierw nadałem kolor właściwy, wyrównałem wszystkie niedoskonałości. Pokryte lakierem bezbarwnym. Zostaje jeszcze spolerować tu i ówdzie, zamaskować i pomalować tylne lampy, uszczelki itp. Co myślicie o tym kolorze? Czy będzie on odpowiedni do Hondy? Kolor kasty: Tamiya X-32 Titanum Silver Lakier bezbarwny: Humbrol Enamel Varnish 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi