fliper_nx Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Tytuł: "Letnia odskocznia dnia codziennego" Opowieść: " Niedziela, piętnasty maja, za oknem pochmurno, wręcz deszczowo. W życiu prywatnym spełniony mąż, na co dzień pracujący w biurze, spokojny człowiek. Ostatnie dni urlopu przeznacza na wykończenie swojego gniazdka, miejsca ostoi dla rodziny... Zmęczenie pracami budowlanymi daje w kość, myśli "a może by tak zbudować coś innego, coś czego w Polsce nie ma, coś co będzie odskocznią tegorocznego lata!". Trochę poszperał w internecie i natknął się na japońskie kei-car'y. Suzuki Carry spec. drift - "To jest to!" - krzyknął - "czegoś takiego nie widziałem u nas!". [...] Tak narodził się pomysł zbudowania zabawki na tor ale też na miejskie przejażdżki wieczorną porą bo w ciągu dnia Wrocław wypala żar z nieba" Inspiracje: Opis projektu: Bazą nadwozia będzie złom Suzuki Wagon R z Fujimi w skali 1:24, jak sam tytuł wątku wskazuje dużą część modelu wykonam własnoręcznie bądź użyję części z innych modeli które gdzieś sobie zalegają i czekają na drugie "życie". Czemu w tytule są dwie nazwy dwóch pojazdów - Suzuki Carry trochę różni się od wersji Wagon, ja natomiast buduję pick-up'a na podzespołach Suzuki Wagon - taki mix. Japoński pick-up, driftowóz po japońsku - taka idea, mały zwrotny, typowo do zabawy pojazd na letnie dni i wieczory. Podczas budowy będę wykonywał zdjęcia wszystkich elementów które będę używał do jego zbudowania modelu, w chwili obecnej nie jestem w stanie dokładnie przewidzieć czego użyję. In-Box: Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim uczestnikom, aby każdy z nas ukończył model na czas oraz wg. zamierzonej koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Ale chcesz zbudować z tego carry, czy po prostu wagon pickup i dorobić tylny napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Chcę zbudować pick-up z napędem na tył z przodem bazującym z wersji Wagon (długa maska, koła przednie przed drzwiami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Ale żeś tło dowalił Pamiętaj, ze zgodnie z regulaminem masz termin skrócony o miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 16 Maja 2016 Po zapoznaniu się z "materiałem dowodowym" dopuszczam model w pełnym wymiarze czasowym. pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Dziękuję za oficjalne stanowisko administracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Nooo nareszcie Cieszę się, że wystartowałeś - a spróbuj nie dokończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Fajna hybryda z tego powstanie - takie " japan style " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Fajna hybryda z tego powstanie - takie " japan style " - dzięki! Jak pisałem, czas wykańczania mieszkania trwa, co prawda teraz z lekkim przestojem co mi pozwala na minimalne prace przy modelu. Nie pozwalam budowie modelu zbytnio przykurzyć się. W między czasie rozkleiłem kilka elementów Suzi przy pomocy debondera, niestety model został sklejony przy pomocy kleju CA. Zacząłem również liczyć, planować oraz szkicować co pozwoliło mi obrać konkretną wizję oraz co najważniejsze określić miejsce przecięcia karoserii. Przepraszam za jakość zdjęć, ale ten kluczowy moment chciałem uwiecznić na zdjęciu, a z przyczyn technicznym nie miałem możliwości wykonać zdjęć aparatem. W między czasie pracuje nad miejscem do uwieczniania etapów budowy za pomocą aparatu fotograficznego. Więc kolejne zdjęcia będą w nowej odsłonie. Dosyć gadania, wrzucam zdjęcia. Miłego poniedziałku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Za wiele się nie działo z powodu małej ilości czasu, wszystkie prace wraz ze zdjęciami wkrótce opiszę. Na dowód, że projekt nie umarł załączam zdjęcie z mega świetnymi kołami od Sławo Marczak! Mimo specyficznych próśb wszystko wyszło tak jak sobie zażyczyłem. Ten człowiek to profesjonalista w produkcji felg, obręczy i innych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Felga Pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi