Andrzej Godlewski Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Było trochę przerwy ale też i trochę coś tam podrobiłem ,oczywiście na tyle na ile było na to czasu . No ale do rzeczy , płaty pokryte i obrobione , pływaki , osłona kokpitu , wnętrze w trakcie prac , no i trochę drobiazgu . Teraz zapewne trochę czasu będzie poświęcić na wykończenie kokpitu i będzie można już dokończyć kadłub i zrobić pierwsze malowanki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Przedni model, przypomniało mi się że mam tez ten model w swojej szafie i nabrałem ochoty na jego zrobienie, przerażały mnie tylko te żywiczne mocowania ogona ale twoje rozwiązania lutowane natchnęły mnie nowymi ideami, mógłbyś pokazać jeszcze trochę jak polutowałeś te konstrukcje nośne z drutów i blaszek? Przemosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Zdjęć podczas montażu nie robiłem , ale mogę tylko podpowiedzieć że takie konstrukcje lutuje na stelażu z kartonu . Przyklejam do niego wszystko to co chcę zlutować , pokrywam miejsca lutowania pastę i lutuję lutownicą o ostrym grocie . Potem całość do wody i jak stelaż się rozmoczy to już po robocie , czyszczenie malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Wow, że też dopiero teraz tu wlazłem! Super dłubanina. I do oryginał ma mniej skomplikowaną konstrukcję niż nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi