Andrzej Godlewski Napisano 22 Marca 2018 Autor Napisano 22 Marca 2018 Było trochę przerwy ale też i trochę coś tam podrobiłem ,oczywiście na tyle na ile było na to czasu . No ale do rzeczy , płaty pokryte i obrobione , pływaki , osłona kokpitu , wnętrze w trakcie prac , no i trochę drobiazgu . Teraz zapewne trochę czasu będzie poświęcić na wykończenie kokpitu i będzie można już dokończyć kadłub i zrobić pierwsze malowanki . Cytuj
Przemosto Napisano 23 Marca 2018 Napisano 23 Marca 2018 Przedni model, przypomniało mi się że mam tez ten model w swojej szafie i nabrałem ochoty na jego zrobienie, przerażały mnie tylko te żywiczne mocowania ogona ale twoje rozwiązania lutowane natchnęły mnie nowymi ideami, mógłbyś pokazać jeszcze trochę jak polutowałeś te konstrukcje nośne z drutów i blaszek? Przemosto Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 26 Marca 2018 Autor Napisano 26 Marca 2018 Zdjęć podczas montażu nie robiłem , ale mogę tylko podpowiedzieć że takie konstrukcje lutuje na stelażu z kartonu . Przyklejam do niego wszystko to co chcę zlutować , pokrywam miejsca lutowania pastę i lutuję lutownicą o ostrym grocie . Potem całość do wody i jak stelaż się rozmoczy to już po robocie , czyszczenie malowanie . Cytuj
MIRO Napisano 26 Marca 2018 Napisano 26 Marca 2018 Wow, że też dopiero teraz tu wlazłem! Super dłubanina. I do oryginał ma mniej skomplikowaną konstrukcję niż nazwę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi