premier1986 Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Witam wszystkich Chciałem zaprezentować ukończony model PO-2 w malowaniu 2 Pułku Nocnych Bombowców „Kraków” Pułk istniał od kwietnia 1944. Do działań przystąpił podczas walk o Pragę w nocy 11 września, wykonując uderzenie bombowe na oddziały niemieckiej 19 Dywizji Pancernej w rejonie Nowego Bródna. Od 13 do 22 września pułk dokonywał zrzutów żywności, broni i amunicji dla powstańców Warszawy oraz bombardował baterie artyleryjskie nieprzyjaciela w parku Ujazdowskim, Ogrodzie Botanicznym, w Łazienkach i na Polu Mokotowskim. W nocy z 29 na 30 września pułk zwalczał przeciwnika w rejonie Żerania, Wiśniewa i Tarchomina Ogółem Pułk wykonał około 2100 lotów bojowych W czerwcu 1945 roku został przemianowany na 2 Pułk Lotnictwa Szturmowego. Rozkazem ND WP nr 189 z 22 sierpnia 1945 roku odznaczony został Krzyżem Orderu Virtuti Militari V klasy Parę słów o modelu. Model ICMu zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Wszystko bardzo ładnie i bez większych problemów się składa. Dodałem zegary od Yahu. trzeba było lekko je podpiłować aby dobrze pasowały ale efekt jest super. Zdecydowanie polecam. Naciągi wykonane z żyłki wędkarskiej Także tak to wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Witam Model ladny i czysto zbudowany ale niestety smiglo nie takie - a pisalem juz na samym poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Ale tam nie było widać że to drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Polikarpov_Po-2.jpg To byl wlasnie ten link na Twoim warsztacie Dzis po pracy wysle Ci zdjecie oryginalu z krakowskiego pulku - wlasnie z takim smiglem Przymierzam sie do 72 z Icm i dlatego wszedlem w ten Problem Ale Twoj model , jak juz zaznaczylem Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Trochę z tego weatheringu taki umorusany brudas wyszedł (czarny kolor be ;) ) ale pierwsze koty za płoty. Nie jest źle a będzie lepiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Czołem, Całościowo model podoba mi się - fajnie i czysto sklejony. Nie do końca wyszły moim zdaniem naciągi i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 28 Maja 2016 Autor Share Napisano 28 Maja 2016 Ze śmigłem to bym się trochę porwał z motyką na słońce a tego nie chciałem. Uwalony strasznie, mam tendencję do przesadzania z tym:-\ Naciągi robiłem pierwszy raz. Mogłoby być lepiej ale tragedi nie ma moim zdaniem. Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi