TribeLeader Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Witam! Jestem nowym userem tego forum oraz początkującym modelarzem, chciałbym się podzielić wynikiem mojej pracy nad w/w modelem czołgu. Dodam, iż nie wzoruję się na konkretnym modelu/jednostce, będzie to raczej moja wena twórcza. Bardzo proszę o wskazówki i ewentualne wytknięcie błędów... ;) A to mój teciak: Prace nad teciakiem raczej zakończone. Wrzucam fotki. Osobiście jestem raczej zadowolony z wyników prac nad tankiem. Oto moje wypociny: ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________ Myślę, że jeszcze może jakaś fotka w plenerze się zrobi... Tymczasem zapraszam do oględzin.... Pozdrawiam TL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Przednie koła jezdne się unoszą? =P W oczy rzuca się głównie to, że czołg jest dosyć rudy, i nie wiadomo w sumie czy to jakiś pył, błoto czy może rdza. No i jeszcze przydałoby się popracować nad wieżą, głównie przy łączeniu góry z dołem. Dodać trochę faktury, śladów cięcia palnikiem albo spawów, najlepiej pomagając sobie jakimś dobrym zdjęciem. No i jeszcze proponowałbym pozbyć się połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonzo Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Teciak wygląda ciekawie, tylko co to jest to rudo-czerwone? pył? rdza? farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TribeLeader Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Kolorki trochę są prześwietlone przez ostre słońce, postaram się zrobić inne poglądowe fotki wewnątrz mieszkania, myślę, że będą lepsze. Co do konstrukcji wieży.... Wszystkie elementy, dzięki którym można coś wewnątrz zobaczyć (górna pokrywa wieży, płyta silnika, cała górna część kadłuba) zgodnie jak na zdjęciach (te są wykonane już po zakończeniu prac nad modelem) są nie przytwierdzone na stałe, w każdej chwili można je zdjąć, ale niestety przez taki zabieg trochę oczywiście wizualnie odstają od reszty (niewielkie szparki itp.). Niestety nie jestem wirtuozem modelarstwa.... ;) ale się uczę i staram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Powiesz jak uzyskałeś taki wygląd gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi